Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Henrieke kreeg zonder de juiste ervaring tóch de baan

24-8-2018 13:58:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Al tien jaar werkte ze in de supermarkt, toen Henrieke van Heerde (29) toe was aan iets nieuws. Zonder enige ervaring in een andere branche besloot ze te solliciteren op administratieve functies. Met succes. “Ik durfde de stap te zetten; ik ging aan de slag op een werkervaringsplek. Mijn werkgever zag mijn enthousiasme en talent.”

Henrieke was er twee jaar geleden “klaar mee”, met haar werk in de supermarkt. “Ik was toe aan iets nieuws. Ik zat daarnaast niet lekker in mijn vel en ben daar niet op een leuke manier weggegaan. Wat ik nu wilde gaan doen? Ik wist het echt niet.” Omdat de toen 27-jarige zich niet goed voelde, was het niet haalbaar om volledig te werken. Daarom ontving ze een uitkering, terwijl ze deels als schoonmaakster werkte. Via de gemeente kwam Henrieke in contact met een jobcoach. Toen ze weer toe was aan fulltime werk, zochten ze samen uit wat Henrieke wilde gaan doen.

Werkervaringsplek

Omdat Henrieke geen idee had in welke branche ze wilde werken, ging ze bij zichzelf te rade waar ze tijdens haar vorige baan altijd energie van kreeg. “In de supermarkt werkte ik graag met mensen. Ik stond bijvoorbeeld graag bij de klantenservice en ben heel klantgericht. Daarom besloot ik te zoeken naar vacatures voor administratief medewerkers en receptionisten. Maar ja, kom daar zonder ervaring maar eens binnen. Toch lukte het: via mijn jobcoach kwam ik in contact met Manpower. Ik solliciteerde op de vacature en werd aangenomen voor een werkervaringsplek bij Manpower zelf. Manpower zag dat ik klantgericht en enthousiast was.”

De juiste persoon

En dat talent kon Henrieke in haar nieuwe baan bij Manpower goed uiten. “Ik nam de telefoon aan, regelde intakegesprekken en plande contracttekeningen.” Toen de werkervaringsplek stopte, kreeg Henrieke een baan bij een verffabriek. Als receptioniste. “Ik had geen specifieke ervaring als receptionist, maar mijn nieuwe werkgever zag wat ik kon. En hij zag dat ik altijd plezier heb in mijn werk.” Omdat Henrieke iemand met zwangerschapsverlof verving kon ze bij de verffabriek niet langer blijven. Inmiddels heeft ze een vast contract als planner bij een onderzoeks- en adviesbureau voor waterkwaliteit. “Ik had nooit verwacht dat ik dit werk zou kunnen, maar het lukt me allemaal. En dat dankzij die werkervaringsplek.”

Steeds beter

Wat Henrieke tijdens haar administratieve banen vooral leert, is om steeds sneller te schakelen tussen werkzaamheden. “Als ik de telefoon ophang, moet ik direct doorgaan met wat ik aan het doen was.” Nieuwe dingen leren en zichzelf ontwikkelen vond Henrieke eerder nooit zo belangrijk. “Ik vond het altijd wel goed zoals het was. Maar nu ik de afgelopen twee jaar steeds nieuwe dingen leer, merk ik pas hoe fijn ik het vind om een uitdaging te hebben. Ik wil niet steeds hetzelfde riedeltje uitvoeren. Uitdagingen pak ik nu met beide handen aan.”

Ben jij ook toe aan iets nieuws?

Wil jij graag ergens anders werken, maar twijfel je over je ervaring? Of ben je gewoon toe aan iets heel nieuws? Wij geven je graag een kans.

Bekijk onze vacatures!

  • ervaring
  • carrièreswitch
  • werkervaringsplek

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in