Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Functioneringsgesprek met je leidinggevende: zo pak je het aan

22-8-2018 00:00:00 Video Op de werkvloer 2 reacties

Heb jij binnenkort een functioneringsgesprek op je werk? Mooi zo! Dit is namelijk hét moment om aan te geven wat jij wil binnen je baan.

Niks eenrichtingsverkeer. Rachida van Woudenberg, recruiter bij ManpowerGroup, geeft je in een korte video een aantal tips voor je functioneringsgesprek. Met de checklist – die ook op deze pagina staat – kun je vervolgens direct aan de slag met de voorbereiding van jouw gesprek.

Functioneringsgesprek vs. beoordelingsgesprek

Een functionerings- en een beoordelingsgesprek lijken op elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde. Tijdens het beoordelingsgesprek beoordeelt je leidinggevende je op je werk en soms hoor je hierna of je contract wordt verlengd. Ook kunnen jullie hier eventueel het salaris bespreken. Het functioneringsgesprek is anders: daarbij komt het gesprek van twee kanten in plaats van dat het eenrichtingsverkeer is. Dit gesprek is er vooral voor bedoeld om vooruit te kijken. Ook bespreken jullie je prestaties, hoe je de samenwerking met collega’s ervaart, enzovoort. Voor jou is dit dus de uitgelezen kans om duidelijk te maken wat je wil.

Wat wil jij leren?

Volgens Rachida is het belangrijk om initiatief te tonen rondom je functioneringsgesprek. Zo toon je aan dat je betrokken bent bij je werk. En dat je kunt nadenken over je functioneren. Een van de tips die Rachida geeft, is om van tevoren al een lijstje te mailen naar je leidinggevende. “Geef aan welke punten je wil bespreken. Het zal goed voelen om zelf de inhoud van het gesprek te bepalen.”

Aan de slag: download de checklist

Zelf aan de slag met de voorbereiding van jouw functioneringsgesprek? Download de checklist ‘In 3 stappen naar een goed functioneringsgesprek’ en schrijf stap voor stap mee. Zo haal je het meeste uit je gesprek!

Meer weten?

Stuur een mail naar ikhebeenvraag@manpower.nl.

 

  • functioneringgesprek
  • tips
  • voortgang
  • leidinggevende

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in