Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Even over… wat iemand een goede leidinggevende maakt

9-8-2018 00:00:00 Video Blijven leren 2 reacties

Met een goede leidinggevende voeren we ons werk beter uit en voelen we ons meer op ons gemak. Maar wat maakt iemand nou een goede leidinggevende? En hoe haalt hij of zij het beste uit jou als werknemer? Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun ervaringen.

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je leidinggevende kan een grote invloed hebben op de sfeer op jouw werk. Mensen die een goede manager hebben, functioneren beter; ze voelen zich meer op hun gemak en voeren hun werkzaamheden beter uit. Maar niet alleen op individueel niveau gaat het beter met werknemers: met een goede leidinggevende wordt ook de werksfeer binnen het team een stuk beter. Collega’s communiceren open met elkaar en durven zich kwetsbaar naar elkaar en naar de leidinggevende op te stellen.

Positieve eigenschappen

Maar wat maakt iemand nou een goede leidinggevende? Over het algemeen zijn er een aantal eigenschappen die hieraan bijdragen. Is jouw leidinggevende bijvoorbeeld geïnteresseerd in jou en je collega’s? Straalt hij of zij vertrouwen uit en neemt hij of zij duidelijk de leiding? Dit maakt iemand een goede manager. Andersom kan een minder goede manager ook een negatief effect hebben: meer werknemers melden zich ziek, krijgen burn-outs of worden zelfs depressief. Wat vind jij van jouw leidinggevende? We gingen de straat op en vroegen mensen naar hun ervaringen. Waarom zijn ze tevreden of juist ontevreden met hun leidinggevende? Welke eigenschappen moet een goede manager volgens hen hebben? Een van de antwoorden: “Ik vind het belangrijk dat een baas je waardeert; dat heb ik echt nodig.” Meer ervaringen? Bekijk de video:

Welke invloed heeft jouw leidinggevende op jouw functioneren? En haal jij het beste uit je carrière? Lees meer over Manpower en hoe we jou verder helpen.

  • talent
  • leidinggevende
  • ontwikkelen

Log in