Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Met deze tips ben je klaar voor je sollicitatiegesprek

18-6-2018 00:00:00 Video Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Ben jij op zoek naar een baan die bij je past? Het sollicitatiegesprek is dé manier om erachter te komen of een functie of bedrijf iets voor jou is. Martijn Sickenga, consultant bij ManpowerGroup, geeft je in een korte video een aantal tips voor je sollicitatiegesprek. Met de checklist – die ook op deze pagina staat – kun je vervolgens direct aan de slag met de voorbereiding van jouw perfecte sollicitatiegesprek.

Bekijk hier de video met de sollicitatietips van Martijn:

Wat vind jij belangrijk?

Volgens Martijn is het goed om op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt in een baan. “Denk bijvoorbeeld aan het salaris of aan leuke collega’s. Daarbij is het niet erg om vooruit te denken: misschien wil je wel iets nieuws leren. Dan kun je daarna vaak ook weer meer verdienen. Een sollicitatiegesprek is hét moment om dit soort dingen aan te geven.”

Stel zelf ook vragen

Daarnaast is het goed om zelf vragen te bedenken, in plaats van alleen antwoorden. Zo kom je erachter of het bedrijf en de baan echt bij jou passen. Martijn: “Misschien mag je zelfs wel een kijkje in de keuken nemen. Vraag bijvoorbeeld om een rondleiding, zodat je het bedrijf alvast een beetje leert kennen.”

Aan de slag: download de checklist

Zelf aan de slag met de voorbereiding van jouw sollicitatie? Download de checklist ‘In 4 stappen voorbereid op jouw sollicitatie’ en schrijf stap voor stap op wat jij zoekt in een baan en wat jij graag wil weten van het bedrijf. Op die manier ben je klaar voor jouw gesprek!

Meer weten?

Heb jij vragen over solliciteren of heb je hulp nodig bij het vinden van een baan? Mail naar ikhebeenvraag@manpower.nl.

  • sollicitatiegesprek
  • solliciteren
  • sollicatietips

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in