Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Ondernemer én in loondienst: perfect voor Inge

17-5-2018 00:00:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Ze opende haar eigen massage- en bewegingspraktijk, maar rondkomen bleek voor Inge uit Amstelveen lastiger dan gedacht. “Ik had het commerciëler aan kunnen pakken, maar dat is niets voor mij.” Dus heeft ze nu niet alleen een eigen onderneming, maar werkt ze ook in loondienst. “De perfecte combinatie.”

Vier dagen per week ondersteunt Inge het management van GGD Amsterdam. “Daar bereid ik onder andere vergaderingen voor, doe ik secretarieel werk, hou ik de agenda bij… organiseren en structureren dus. Ik maak er deel uit van een groter geheel, het is er heel hectisch en alles gaat in overleg. Een groot verschil met mijn praktijk: een prikkelarme omgeving, waar ik één op één met cliënten werk. Die afwisseling is ideaal.”

Niet commercieel

Haar praktijk startte Inge een aantal jaar geleden, toen ze boventallig was geworden bij haar vorige werk. Ze was 54 en dacht: dit is het moment. Maar de onderneming bracht niet genoeg inkomen op. “Ik ben niet zo commercieel, ik heb bijvoorbeeld geen social media. Ik weet dat ik mijn inkomen er mee kan aanvullen, maar het is niets voor mij. Ik ben een goede massagetherapeut, maar geen goede ondernemer.”

Weer solliciteren

Om haar gebrek aan inkomen aan te vullen ging Inge solliciteren, maar dat vond ze lastig. “Ik was al wat ouder; daar maakte ik me wel zorgen over. Het was ook al even geleden dat ik had gesolliciteerd. Gelukkig zag mijn huidige werkgever gelijk hoeveel ervaring ik had.”

Veel vrijheid

Niet alleen de inhoud van haar twee banen - hectisch tegenover rustig - maar ook de praktijk is voor Inge goed te combineren. “Bij de GGD werk ik vier dagen; bij de massagepraktijk twee. Maar omdat ik nu zekerheid van inkomen heb, kan ik ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de zaterdagochtend massages te geven. Of op vrijdag niet meer dan vier cliënten te ontvangen. Dat het zo kan, is fantastisch. Het geeft veel vrijheid.”

Vind een baan bij jou in de buurt en solliciteer! Bekijk alle vacatures.

 

  • loondienst
  • ondernemer
  • inkomen

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in