Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Switch binnen je eigen werk: zo deed Anh Ly het

26-6-2018 00:00:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Anh_LyVan productiewerk naar het ontwerpen van labels en handleidingen: Anh Ly Dang (41) groeide door bij zijn werkgever Medtronic. Wat hij daarvoor nodig had? Slechts de sterke wil om zich te blijven ontwikkelen. “Denk nooit op voorhand dat iets niet gaat lukken. Probeer het gewoon.”

Hij is nu gelukkig met zijn baan, maar daar ging wel een flinke zoektocht aan vooraf. Anh Ly deed veel studies, maar maakte er niet een af. “Ik had geen doel in zicht.” Hij rolde vervolgens in verschillende productiebaantjes en had zelfs nog een paar jaar zijn eigen cafetaria. Tot hij begon als uitzendkracht bij zijn huidige werkgever Medtronic, een bedrijf op het gebied van medische technologie. Daar groeide hij al snel door.

Beslissingen nemen

Anh Ly startte als ‘operator’ in het distributiecentrum. “We lenen instrumenten- en implantatensets uit aan ziekenhuizen. Ik controleerde de teruggekomen sets.” Na twee jaar kreeg Anh Ly een andere functie, die hem beter beviel. “Op een andere afdeling werd ik coördinator, waar ik het werk verdeelde en planningen maakte. Hier kreeg ik meer verantwoordelijkheid en mocht ik beslissingen nemen.”

Doel voor ogen

Maar uiteindelijk begon het hier ook te kriebelen. “Ik wilde mezelf ontwikkelen en uitdagen. Door een doel voor ogen te hebben en deze uit te spreken, werd duidelijk dat ik ander werk moest zoeken.” Met succes: inmiddels werkt Anh Ly als verpakkingsontwerper, nog steeds bij Medtronic. “Ik ontwerp de labels en handleidingen van de verpakkingen. Ook houd ik me bezig met de inhoud: welke productcombinaties het beste zijn, wat er in de doos past. Heel secuur werk.”

Praten met teamleider

Anh Ly is blij dat hij destijds heeft gepraat over wat hem bezighield. “Met mijn teamleider had ik wel vaker gesprekken over dat ik graag iets anders wilde doen. Zij gaf dat weer door aan mijn manager. Ik ben toen bewust gaan zoeken naar ander werk: niet alleen buiten mijn bedrijf, maar ook binnen Medtronic. Daar hield ik de vacatures goed in de gaten.”

Nieuwe vaardigheden

Door te switchen van productie- naar kantoorwerk ontwikkelt Anh Ly veel nieuwe vaardigheden. “Ik had natuurlijk al wel wat voorkennis bij dit bedrijf, maar echt thuis in ontwerpprogramma’s ben ik nog niet. Dus ben ik hard aan het oefenen om dat te leren.” Zijn ambitie stopt hier niet: “Dit is niet mijn eindstation. Ik heb nog aardig wat te leren en ben voorlopig nog niet klaar. Maar ik sluit niets uit.”

Gewoon doen

Van zijn functie-switch heeft Anh Ly een hoop geleerd. “Het is belangrijk om altijd uit te spreken wat je wil. Je moet gewoon durven en niet op voorhand al denken dat iets te hooggegrepen is. Voor mijn huidige functie is eigenlijk een HBO-diploma nodig, maar dat heb ik zelf niet. Dat was blijkbaar geen keiharde eis. Je kan het altijd proberen en ik denk dat mensen sneller vooruit kunnen dan ze denken.”

Wil jij werken en leren tegelijk en daarmee je kennis verder uitbreiden? Met de opleidingen van de Manpower Talent Academy bouw je aan jouw toekomst.

 

  • ontwikkelen
  • leren
  • overstap

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in