Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

“Ik werk zodat ik leuke dingen kan doen”

14-5-2018 00:00:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

RobHet kasboekje van Rob

Naam: Rob Spithoff (21)
Baan: Machine operator
Netto inkomsten: €2250, waarvan €1300 salaris, €600 studielening en €350 gift
Huur: €278
Boodschappen: €0
Overige vaste lasten: €141

Geld voor leuke dingen

“Ik ben student, en in de zomervakantie werkte ik vier weken bij Jacob Douwe Egberts. Als machine operator deed ik het onderhoud en de schoonmaak van koffiemachines. Stil zitten kan ik niet, en ik had geld nodig: ik besteed veel tijd aan mijn vrienden. Ook wilde ik mijn vakantie naar Kroatië terugverdienen, die had €1300 gekost. Inmiddels studeer ik in Spanje en werk ik niet meer als machine operator.”

Eten bij ouders

“Erg veel vaste lasten had ik die zomer niet. Ik woonde op kamers in Zwolle, maar was eigenlijk altijd bij mijn ouders. En hoewel mijn kamerhuur doorliep, scheelde het wel kosten aan boodschappen. Qua inkomsten had ik mijn salaris, maar ook mijn studielening. De €350 van mijn vader kreeg ik maandelijks voor het collegegeld, maar dat was voor dat jaar al afgelost. Mijn vaders bedrag kon ik toen vrij besteden.”

0-urencontract

“Gemiddeld werkte ik 35 uur per week en ik had een 0-urencontract. Soms was ik al om 13:00 uur vrij. Balen van het gemiste geld, maar dan kon ik wel mooi het terras op of naar het zwembad. Vooral in de zomer vind ik dat heel belangrijk.”

Voetbal kijken of het terras op

“Met deze zomerbaan had ik de perfecte balans tussen werk en privé: ik had genoeg inkomsten, en had daarnaast veel tijd over om met vrienden te zijn, te sporten of voetbal te kijken. Dat ik soms eerder naar huis kon, vond ik lekker.” 

Wat gaat waar heen?

 Het kasboekje van Rob - infographic

Sparen - Nieuwe gitaar

“Ik spaarde €1400 in de maand. Daarvan bekostigde ik mijn vakantie, maar ik wilde ook graag een nieuwe gitaar kopen.”

Vrije tijd - Naar de soos

“Het liefst ga ik met vrienden naar de soos of de stad. Dat kost me €70 per maand. Verder ga ik graag naar het terras, sport ik of koop ik kleding. In totaal ging er die zomer zo’n €430 per maand naar vrije tijd.”

Maak net als Rob werk van je vakantie! Bekijk alle vacatures.

 

  • inkomen

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in