Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Jezelf ziek melden als je werkt via het uitzendbureau

26-10-2017 00:00:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

Ziek in bed is voor niemand leuk. Allereerst niet voor jou, maar zeker ook niet voor je collega’s. Want los van het feit dat ze je sprankelende aanwezigheid moeten missen, komt het werk ook in gevaar. Wie vervangt jou en wanneer ben je terug? Het zijn de twee vragen waar een werkgever het liefst zo snel mogelijk antwoord op wil. Maar voor het zover is moet je uitzieken en dat betekent: ziek melden. Waar moet je op letten en wat mag je verwachten als je via een uitzendbureau werkt en ziek bent?

Het is vooral belangrijk om zo snel mogelijk je ziekmelding door te geven bij je baas en het uitzendbureau. In het geval van Manpower betekent dit: voor 9.00 uur ‘s ochtends. Werk je nachtdiensten? Dan ben je ‘s ochtends waarschijnlijk na je shift geheel begrijpelijk meteen je bed ingedoken. Als je richting einde dag merkt dat je toch niet in staat bent een nieuwe avonddienst mee te draaien, geef dan dat dan zo snel mogelijk door.

Hoe meld je je ziek?

  1. Je belt naar de vestiging en naar je opdrachtgever.
  2. Wij melden je ziek in ons systeem, zodat de verzuimbeheerder / uitvoerder ziektewet een melding krijgt.
  3. Zij blijven met jou in contact gedurende je ziekteverzuim en houden ons op de hoogte.

Naast dat je je ziek meldt, hopen we natuurlijk allemaal dat je snel weer beter bent. Om zicht te hebben op wanneer jij weer fit bent zal de verzuimbeheerder / uitvoerder ziektewet met je in contact blijven en ons via een rapport op de hoogte stellen. Samen met jou maken ze een inschatting: wanneer denk jij weer aan het werk te kunnen? Bij een pittige griep sta je tenslotte niet een dag later alweer op de werkvloer. Spreken jullie af dat je bijvoorbeeld donderdag weer aan het werk gaat, dan is dat zonder tegenbericht ook echt de bedoeling. Merk je dat het toch wat te optimistisch was? Geen probleem, maar zorg ervoor dat je dat even doorgeeft. Zo verwacht niemand je toch op je werk en scheelt het dus een hoop zorgen als je niet op komt dagen.

Wat meld je wel en niet?

Voor zowel jezelf als je baas is wel zo fijn als je weer snel aan het werk bent. Voor jou persoonlijk omdat je gewoon weer lekker wilt voelen, voor een opdrachtgever omdat die ook het werk niet in gevaar wil brengen. Hoe dan ook: een werkgever of bedrijfsarts is om meerdere reden geïnteresseerd hoe het met je gaat en vraagt daar ongetwijfeld ook naar. Wat niemand echter mag vragen - je contactpersoon bij Manpower of je baas - is waar je precies last van hebt. We vertrouwen erop dat jij het beste weet of je wel of niet kunt werken. Kies je ervoor om zelf te delen waar je ‘last van hebt’, dan mag dat niet genoteerd worden.

Geen uren, geen geld?

Bij veel uitzendkrachten leeft de overtuiging dat je geen inkomen meer hebt zodra je als flexkracht ziek thuis zit. Dit klopt niet. Hier zijn wel degelijk regeling voor getroffen. Gelukkig maar! Ben jij als uitzendkracht aan het werk op een fase a, b of c contract, dan word je tijdens ziekte doorbetaald door Manpower. Dit is echter niet je volledige loon, maar start op 91% daarvan. Mocht je een langere tijd ziek zijn, dan neemt dat percentage af. Ben je werkzaam volgens een zogenoemde fase-overeenkomst, dan betaald de verzuimbeheerder / uitvoerder ziektewet je door. Wil je precies weten hoe het zit met wachtdagen en doorbetaling bij ziekte, vraag dan je Manpower contactpersoon om meer informatie met betrekking tot jouw specifieke situatie.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met je vestiging.

  • uitzendbureau
  • ziek melden
  • flexmedewerker

Anderen lezen ook:

okt 17
Werken via Manpower

Een huis kopen als flexkracht

donderdag 26 oktober 2017 Ook als flexkracht is het mogelijk een huis te kopen. Manpower maakt het voor flexkrachten mogelijk om met een perspectiefverklaring een hypotheek af te sluiten.
mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.

Log in