Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Een huis kopen als flexmedewerker? Vraag om een perspectiefverklaring

26-10-2017 00:00:00 Tekst Werken via Manpower 2 reacties

Is een koophuis voor jou als flexmedewerker te hoog gegrepen? Misschien niet! Manpower maakt het afsluiten van een hypotheek mogelijk met de perspectiefverklaring. Inmiddels hebben we al veel flexmedewerkers kunnen verblijden: “Het heeft mijn hypotheek mogelijk gemaakt!”

Wie droomt er niet van een eigen huis? Het kopen van een woning is een grote stap. De zoektocht naar jouw droomhuis lijkt in deze krappe woningmarkt misschien al een hele uitdaging, maar de organisatie van een hypotheek vraagt ook aandacht. Een perspectiefverklaring kan je helpen bij de hypotheekaanvraag.

Wat is een perspectiefverklaring?

“Ik noem het een werkgeversverklaring de luxe,” lacht Djachara Toeange, hr-adviseur en Perspectief-taxateur bij ManpowerGroup. “Maar er zit een groot verschil tussen die twee.”

Djachara verraste vorig jaar één van haar flexmedewerkers met de eerste Manpower-perspectiefverklaring ooit: “Ze was zo blij! ‘Met alleen een werkgeversverklaring kom je niet ver. Deze verklaring gaat me echt helpen om mijn droom - een eigen huis - waar te maken,’ was de reactie. Daar doe ik het voor. Wij vinden het belangrijk om onze flexmedewerkers optimaal te faciliteren, een perspectiefverklaring draagt daaraan bij.”

Het verschil tussen een perspectief- en werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring is gebaseerd op je salaris en arbeidscontract op dit moment en is, zogezegd, een uitdraai uit het systeem. Een perspectiefverklaring bestaat uit meerdere onderdelen, waarbij jouw huidige én toekomstige kansen op de arbeidsmarkt centraal staan. Het geeft hypotheekverstrekkers een goede beoordeling op jouw perspectief.

Waaruit bestaat de perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een uitgebreide beoordeling op basis van je cv, werkervaring, referenties, beoordelingen en een persoonlijk gesprek. Ook een arbeidsmarktscan hoort bij het proces. Deze scan combineert gegevens als locatie, opleidingsachtergrond en werkervaring en berekent daarmee je inzetbaarheid en het gemak waarmee je aan werk kunt komen.

“Een hypotheek is niet niks en we willen je goed voorbereiden op de financiële verplichting die je aangaat,” vertelt Toeange. Een persoonlijk gesprek is tevens één van de onderdelen van de perspectiefverklaring. Dit gesprek vindt plaats met de contactpersoon van je vestiging en richt zich onder meer op jouw persoonlijke motivatie, je competenties en de eisen in de regionale arbeidsmarkt.

Voorwaarden perspectiefverklaring

Niet iedereen komt in aanmerking voor de perspectiefverklaring. Manpower hanteert hiervoor de ABU-richtlijnen. Dat betekent dat je minimaal één jaar aaneengesloten via Manpower aan het werk moet zijn. Ook moet je het voornemen hebben om binnen een half jaar een huis te kopen. “Soms acht een hypotheekverstrekker een werkgeversverklaring voldoende,” zegt Toeange. “Dus wij checken of het echt nodig is. De uitgifte van de verklaring is namelijk een intensief traject, dat drie tot vier weken kan duren.”

Daar ligt ook een stuk verantwoordelijkheid voor jou als flexmedewerker. “Zolang jij de vereiste documentatie tijdig en volledig aanlevert, zullen wij er alles aan doen om het proces soepel te laten verlopen,” aldus Toeange.

Wil je een eigen huis kopen?

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je op korte termijn een huis kopen? Vraag de perspectiefverklaring op tijd aan via Manpower.nl. Na uitgifte is de verklaring een half jaar geldig.

Start de aanvraag voor de Perspectiefverklaring! 

  • perspectief verklaring
  • hypotheek
  • flexmedewerker

Anderen lezen ook:

mei 18
Werken via Manpower

5 vooroordelen over uitzendbureaus

vrijdag 4 mei 2018 Veel mensen hebben onjuiste denkbeelden over het werken via een uitzendbureau, waardoor de stap richting het uitzendbureau lastig wordt. We zetten vijf van deze vooroordelen graag even recht.
okt 17
Werken via Manpower

Ziek melden via het uitzendbureau

donderdag 26 oktober 2017 Ziek worden is voor niemand leuk. En als je ziek wordt betekend het dat je jezelf ziek moet melden. Maar hoe pak je dit precies aan als je werkt via een uitzendbureau?

Log in