Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

There's a new recruiter in town

27-3-2018 00:00:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Als hoger opgeleide millennial ben je volop in beweging. Om je heen starten leeftijdsgenoten hun eigen business, maken een carrièreswitch of vinden die droombaan. En daar werken ze hard voor. Niet alleen, maar samen. Dankzij de hulp van een nieuw soort recruiter. Een die ruimte maakt om uit te zoeken wat de trends van de markt voor jou betekenen en die de tijd neemt om deze aan je uit te leggen. Iemand die je écht verder gaan brengen. Shakila is zo’n recruiter. Zij legt uit wat zij vanuit haar rol bij het uitzendbureau kan betekenen voor professionals in de zoektocht naar hun droombaan. 

Samen solliciteren

‘Het is voor hoger opgeleiden makkelijker geschikte vacatures te vinden. Maar of het dan ook echt een baan is die bij ze past, daar gebruiken ze mij voor. Voor Tom*, Category Manager bij een grote speler in online shopping en één van de talenten uit mijn netwerk, geldt dat de banen voor het oprapen liggen. Toch belt hij mij voordat hij solliciteert. Ik help hem tussen de regels doorlezen en samen besluiten we of een baan wel of niet dé baan voor hem kan zijn.’

Een kwestie van geduld en vertrouwen

Shakila zoekt met name latent werkzoekenden: de professionals die niet weg hoeven, maar misschien zo langzamerhand wel verder willen. ‘Ik zoek mét mijn kandidaat. Mijn kandidaten hebben geduld: ze zijn klaar voor een volgende stap, maar willen wel echt de juiste stap zetten. En dat dit tijd kost begrijpen ze. Ik krijg enorm veel vertrouwen. Zo kreeg ik een paar maanden terug een e-mail van Eva*, Store Manager in de P.C Hooftstraat. Ze had via een ander uitzendbureau een prachtig aanbod gekregen, maar was niet overtuigd. Werken tijdens de kerst stond ergens onderaan haar wishlist. Het was één van de redenen om het aanbod af te slaan. De tweede reden? Ze had vertrouwen in mij en in het feit dat ik dé baan voor haar ging vinden. Ze is bereid daarop te wachten. Dat maakt dit werk niet alleen leuk, maar zorgt er ook nog eens voor dat ik extra hard mijn best wil doen. Als consultant werk ik echt samen met mijn kandidaten. Een nieuwe (droom)baan is een emotioneel proces. Je hebt echt commitment nodig.’

Kennis van de markt

Die betrokkenheid bij persoonlijke situaties op de arbeidsmarkt is op verschillende manieren terug te zien. Wanneer je als aanstormend, professioneel talent op zoek bent naar de baan die je echt laat stralen, dan kom je nogal wat ruis tegen. Mooie, leuk ingestoken vacatures met genoeg aandacht voor de ‘derde helft op vrijdagmiddag’ of een ‘jong, flexibel en ambitieus team’. Maar of dat nu echt is wat je zoekt? En of dat wat je écht zoekt ook wel echt bestaat? Dat zijn belangrijke vragen. Want hoe ziet die markt er echt uit en hoe sterk sta jij? Een consultant zoals Shakila kijkt niet alleen naar jou als persoon, maar ook naar de markt. ‘Waar niemand eigenlijk zin heeft om een hele dag vacatures te bekijken, is dat wel onderdeel van mijn werk. En met plezier: het zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik mijn kandidaten kan helpen bij een realistisch plan. Als een kandidaat wil wat de markt (voorlopig) niet biedt, dan wil ik daar eerlijk over zijn.’

Eerlijkheid

Die transparantie geldt evengoed als je eenmaal in het sollicitatieproces zit. ‘Alle terugkoppeling die ik van klanten krijg, bespreek ik met mijn kandidaat. In het geval van Tom dus ook. Hij heeft onlangs een gesprek gehad waarvan wij beiden dachten: dit is het! De functie, het bedrijf, de wensen van beide partijen: alles klopte. En toch werd Tom het niet. Teleurstellend, want zelf belde hij me direct na het gesprek op om zijn enthousiasme te delen. Mijn contact met de klant direct daarna leerde me dat ze toch op zoek waren naar wat specifieke zaken waar hij nog geen ervaring mee had. Tom had de senioriteit, maar miste een bepaalde productionele ervaring. Simpel gezegd waren ze nog niet klaar voor hem.’

Meer weten over Werving & Selectie?

Shakila werkt nu met zo’n zeven kandidaten. Langdurige trajecten met als uitgangspunt dat het geduld beloond wordt. Het is helemaal zo’n gek idee nog niet om de hulp van een expert in te roepen. Twee paar ogen zien tenslotte meer dan één en het is een verademing om het hele sollicitatieproces niet alleen te hoeven doen.

Wil je meer weten over werving & selectie, waarbij je direct op contract kunt bij een opdrachtgever? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. Er staat een heel team voor je klaar.

Kom in contact

*De namen van de professionals in dit artikel zijn wegens privacy redenen gefingeerd. De genoemde functies zijn niet gefingeerd.

 

  • solliciteren
  • werving & selectie
  • uitzendbureau

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in