Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Een ideaal cv voor in de logistiek

16-6-2017 00:00:00 Tekst Op naar een nieuwe baan 2 reacties

Een echte doorzetter, geen 9 tot 5 mentaliteit en misschien wel in het bezit van een heftruckcertificaat. Dit zijn zomaar enkele onderdelen die je in een logistieke vacature tegen kunt komen. Maar wat is nu echt belangrijk en waar letten recruiters op bij het selecteren van de juiste kandidaten? Wij geven je tips voor het opstellen van je cv. Zo heb je misschien een streepje voor bij je (volgende) sollicitatiegesprek.

Bereid om te leren

Soms is het van belang dat je bepaalde certificaten hebt voordat je aan de slag mag in een magazijn. Dit kan bijvoorbeeld een EPT, reach- of heftruckcertificaat zijn. Maar het kan ook een bepaalde opleiding zijn die ervoor zorgt dat jouw toekomst bij het bedrijf verzekerd is. Laat je niet afschrikken als je (nog) niet de juiste papieren hebt. Vaak heb je de mogelijkheid om, soms zelfs betaald door je werkgever, je te laten om- of bijscholen. Zo ook bij ons, via de praktijkopleiding van de Manpower Logistics Academy. Soms is alleen de bereidheid om te leren al een voordeel.

Fysiek in staat om het werk te verrichten

Van je werk een work-out maken? Het kan als je aan het werk gaat als logistiek medewerker. Tijdens het werk wordt er van je verwacht dat je bijvoorbeeld zware dozen tilt of ze van de ene kant naar de andere kant van het magazijn brengt. Het is dus van groot belang dat je in staat bent om fysiek zwaar werk te verrichten. Een hele fijne sector als je hard wil werken en tegelijkertijd in beweging wil zijn.

Secuur en netjes werken

Secuur werken is belangrijk, het laatste wat je namelijk wil is bij het orderpicken voor een stelling staan en hier de verkeerde producten vinden. Ben jij geordend en houd je ervan het overzicht te bewaren, werk je graag systematisch of ben je bijvoorbeeld een kei in het snel in elkaar zetten van een IKEA kast, dan zijn dit hele bruikbare skills voor in de logistiek. Secuur en netjes werken zorgt ervoor dat jij samen met je team efficiënt werk levert.

Flexibel in beschikbaarheid

Voor veel banen in de logistiek wordt gevraagd om flexibel inzetbaar te zijn. Vaak wordt het werk uitgevoerd door verschillende ploegen, die soms ook ’s nachts werken. Flexibiliteit op het gebied van werktijden en inzetbaarheid is dus belangrijk voor een goede planning van je werktijden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw voorkeuren wat betreft de tijden die je werkt. Helaas lukt dat niet altijd en moet je bijvoorbeeld in de avond of nacht werken terwijl je liever overdag aan de slag gaat. Hier staat dan wel weer een extra vergoeding tegenover in de vorm van ploegendiensttoeslag.

Motivatie

Je motivatie is misschien wel het belangrijkst. Met de juiste drijfveren maak je sneller kans op de baan waar je voor solliciteert. Tijdens het (telefonisch) interview is het aan jou om dat ook echt te laten zien en geef hierbij voorbeelden waaruit blijkt dat jij veel en hard wil werken. Hierbij is het goed om een referentie op te geven die jouw enthousiasme kan bevestigen.

Verklaring omtrent gedrag

Tijdens het (telefonisch) interview wordt er altijd gevraagd of je ooit in aanraking bent geweest met politie of justitie. Als dat zo is krijg je in sommige gevallen geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze heb je nodig als je bijvoorbeeld aan de slag wil gaan in een groot magazijn waar veel waardevolle spullen staan opgeslagen. Er bestaan best wat onduidelijkheden over wanneer je nu wel en wanneer je geen recht hebt op een VOG. Wil jij hier meer over weten? Lees hier meer informatie.

Na het lezen van dit blog weet jij precies wat wij zoeken in logistieke medewerkers en waar wij én opdrachtgevers naar kijken op een cv. Wil jij die baan als orderpicker bemachtigen, dan weet je wat je te doen staat: je cv updaten en een enthousiast verhaal vertellen wanneer je een (telefonisch) interview hebt met een van onze recruiters.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende vacatures die wij aanbieden in de logistiek? Check hier de vacatures en misschien ben jij de heftruckchauffeur die een van onze opdrachtgevers nodig heeft.

  • logistiek
  • cv
  • tips
  • solliciteren

Anderen lezen ook:

feb 17
Op naar een nieuwe baan

Belangrijke factoren als klantenservice medewerker

woensdag 22 februari 2017 Wanneer je bent opgeleid tot administratief medewerker, dan is een baan als klantenservice medewerker geknipt voor jou. We geven je een paar punten om je te helpen beslissen.
feb 17
Op naar een nieuwe baan

Aan het werk in ploegendiensten

woensdag 8 februari 2017 We hebben allemaal een voorkeur voor welke uren we willen werken. Misschien vind je het fijn om in de avonduren of in de nacht te werken.

Log in