Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Over deze eigenschappen beschikt een bagagemedewerker 

24-7-2017 11:09:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Aan het werk op een van de mooiste luchthavens van de wereld, werken in een internationale omgeving en de mogelijkheid om flinke spierbundels te kweken. Dit wordt allemaal mogelijk als je aan de slag gaat als bagagemedewerker op Schiphol.

Je ontvangt lekkere toeslagen bovenop je salaris, krijgt fikse korting met je Schipholpas en als je een rijbewijs B hebt, kun je worden opgeleid tot rijder (met een volgeladen wagen over het vliegveld scheuren). Klinkt dit als de perfecte baan voor jou? Wij vertellen je wat je ervoor nodig hebt.

Tijdens het hoogseizoen is het aanpoten geblazen in de bagagekelders van Schiphol. Er vliegen in deze periode ruim 17 miljoen mensen die allemaal zo’n 10 tot 23 kg. bagage meenemen. Deze bagage ga jij als bagagemedewerker sorteren, laden en lossen. Je transporteert alle bagage tussen de verschillende afhandelingslocaties en zorgt ervoor dat transferbagage overgezet/gelabeld en gecodeerd wordt zodat het bij de rechtmatige eigenaar en op de juiste bestemming terechtkomt.

Flexibel inzetbaar

Woon je in een straal van 50 km. rond de luchthaven, kun je om 06:00 uur aanwezig zijn en ben je een echte vroege vogel, dan is dat heel fijn! Je hebt dan de mogelijkheid om vroege diensten te draaien. Of ben je een echt nachtdier, dan is dat nog fijner! In dit geval heb je soms de kans om ’s avonds of ’s nachts te werken. Hier staan dan weer fijne toeslagen tegenover. De diensten zijn altijd minimaal 3 uur, maar kunnen ook 5 of 7 uur duren.

Binnenstebuiten gekeerd

Om aan de slag te kunnen op de luchthaven moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen worden gesteld omdat je in een streng beveiligde omgeving werkt waar alle risico’s worden uitgesloten. Dit betekent dat je pas in aanmerking komt voor deze job als je nog nooit in aanraking bent geweest met politie of justitie en minimaal 8 jaar staat ingeschreven op een Nederlands woonadres. Voordat je mag beginnen met werken word je dus onderworpen aan strenge screenings. Hierin wordt onderzocht of er iets in je verleden heeft plaatsgevonden dat een bedreiging kan vormen voor de werkzaamheden die je gaat verrichten.

Naast dat je fysiek sterk moet zijn en flexibel inzetbaar bent, heb je nog andere skills nodig om als bagagemedewerker aan de slag te kunnen:

 • Je hebt minimaal een vmbo-diploma.
 • Je hebt bij voorkeur een mbo niveau 1 diploma of beschikt over logistieke werkervaring.
 • Je kunt goed overweg met computers.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud i.v.m. de werkzaamheden.
 • Je kunt minimaal 4 dagen per week (min. 24 uur per week) werken.
 • Je hebt de afgelopen 8 jaar onafgebroken in Nederland gewoond (dit is noodzakelijk voor de KLM en KMAR screening die je moet doorlopen).
 • Je bent beschikbaar voor een fulltime, betaalde training die 5 dagen duurt.
 • Je woont maximaal 1 uur bij Schiphol vandaan, bijvoorbeeld in Zaandam, Almere, Den Haag of Amsterdam.
 • Je kunt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen waaruit blijkt dat jij niet in aanraking bent geweest met politie of justitie. Klik hier voor meer informatie over een VOG.

Ook bagagemedewerker worden?

Meld je aan!

Wil je weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn als bagagemedewerker op Schiphol? Nihat volgde een opleiding en groeide zo door tot logistiek medewerker. Lees zijn verhaal hier.

 • schiphol
 • bagagemedewerker

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in