Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Met deze tips zorg je voor een nette presentatie

7-7-2017 00:00:00 Tekst Op de werkvloer 2 reacties

Jezelf presenteren. Of je het nu op papier doet in de vorm van een cv of (non-)verbaal in de vorm van samenwerken met je collega’s: je doet het de hele dag door. En of jij er bewust mee bezig bent of niet, de manier waarop je jezelf presenteert kan veel teweeg brengen. Je persoonlijke presentatie moet dus verzorgd zijn. Wij zetten een paar dingen voor je op een rijtje waar je aan kan denken bij het presenteren van jezelf.

Schriftelijke presentatie

Als het om werk gaat is je schriftelijke presentatie op twee momenten heel belangrijk: tijdens het vinden van het baan en tijdens het uitvoeren van een baan. Tijdens het vinden van een baan gaat dit om je cv en je sollicitatiebrief, want alleen als je een sterke sollicitatiebrief hebt, word je uitgenodigd op gesprek. Tijdens het uitvoeren van een baan is dit bijvoorbeeld via mailcontact. Jezelf op papier presenteren is lastiger dan je denkt. Meer weten over jezelf presenteren op papier? Lees hier meer.

De eerste indruk

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Klinkt logisch, niet waar? Toch weten maar weinig mensen hoe we die eerste indruk vormen. Wist je bijvoorbeeld dat in een fractie van seconden wordt besloten of je iemand aardig vindt of niet? Zó weinig tijd heb je voor een eerste indruk. Lees hier meer over het maken van een goede eerste indruk.

(On)zichtbare presentatie

Leun je voorover of zit je onderuit gezakt? Ruik je fris en fruitig of ben je misschien vergeten je tanden te poetsen? Geef je een ferme handdruk of liever losjes? En welke kleding draag je? Er zijn veel aspecten die te maken hebben met het persoonlijk presenteren van onszelf.

Het merendeel van onze presentatie doen je onbewust of wordt onbewust geregistreerd door je gesprekspartner. Je herkent het vast wel dat, wanneer je ziet dat iemand tijdens het praten zenuwachtig aan zijn handen friemelt, je eigenlijk bent afgeleid. Waar kun je op letten tijdens een (sollicitatie)gesprek of zakelijke presentatie? Wat zijn successen en wat kun je beter niet doen? In dit artikel geven wij vijf tips om jezelf te presenteren tijdens het sollicitatiegesprek.

Online presentatie

In de laatste jaren zijn veel van ons een stuk actiever geworden op het internet. En daar delen we veel en iedereen kan dit zien. Onschuldige foto’s van een heerlijk weekend delen kan natuurlijk: het is alleen aan jou om te overwegen of je (toekomstige) werkgever het mag zien.

Maar helaas is het een tijd waarin vaak ook veel minder onschuldige uitingen worden geplaatst. Racistische opmerkingen, haat en nijd, verwensingen naar elkaar zijn dingen die regelmatig online voorbij komen. Ben je ervan bewust dat je (toekomstige) baas kan meelezen. Veel werkgevers streven naar een positieve (werk)cultuur en hebben respect voor elkaar hoog in het vaandel hebben staan. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand wordt ontslagen vanwege een uiting op social media. Sterker nog, het gebeurt steeds vaker.

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek en wil je weten hoe je je kan voorbereiden? In dit artikel geven we je een paar tips.

  • persoonlijke presentatie
  • cv
  • solliciteren
  • tips

Anderen lezen ook:

okt 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een productiemedewerker

dinsdag 31 oktober 2017 De 23-jarige Robin was pas een maand in dienst bij Bosch toen hij promotie maakte. Wij volgde hem tijdens een werkdag om te zien wat hij nu doet.
apr 17
Op de werkvloer

Een dag uit het leven van een logistiek medewerker

dinsdag 11 april 2017 In korte tijd groeide Vincent van magazijnmedewerker door naar teamleider. We volgde hem tijdens een werkdag om achter de taken van een teamleider in een magazijn te komen.

Log in