Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Het begon met een opleiding aan de Manpower Operator Academy

5-1-2017 00:00:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

“Toen mijn zusje een berichtje doorstuurde dat ze op Facebook had gezien was ik meteen nieuwsgierig. Het berichtje ging over de Operator Academy van Manpower. Een geheel verzorgde opleiding van 1,5 tot 2 jaar waarin je je Operator A-diploma kan halen met baangarantie. Een papiertje, waarvan ik weet, dat als je dat hebt behaald, je heel gewild bent in de technische branche.

Na mijn reactie begon het sollicitatieproces: een telefonisch interview, een assessment waarin mijn niveau werd getest en een persoonlijk gesprek op een vestiging. In dit gesprek spraken we over wat ik kon verwachten van de opleiding, wat ik eruit wilde halen en hoe ik mijn toekomst zag. Tijdens mijn vakantiebaantje in de zomer ervoor had ik al een beetje ervaring opgedaan als technisch medewerker en deed ik ervaring op als teamleider. Door deze aansluiting had ik een goed gevoel bij het aangaan van deze nieuwe uitdaging. Na dit proces kreeg ik groen licht en kon mijn avontuur aan de Operator Academy beginnen.

Operator Academy

Het eerste half jaar bestond de opleiding uit drie dagen theorie en twee dagen zelfstudie. Deze twee dagen had ik ook echt nodig. Soms was het zelfs zoveel dat ik mijn weekenden ervoor opofferde. Gelukkig was dit het allemaal waard. Na dat half jaar werd het pas echt leuk. Ik mocht alle theorie die ik had geleerd in praktijk brengen tijdens een stage van drie maanden bij een echt bedrijf. In mijn geval was dat bij De Traay: een fabriek waar biologische honing wordt verwerkt. Bij goed functioneren zou ik na drie maanden een vast contract kunnen krijgen, en dat heb ik gelukkig inmiddels ook op zak!

De sfeer tijdens het werken is super goed, er heerst een echt familiegevoel. Eens per week kookt iemand voor het team en er is altijd ruimte voor een lolletje. Dit zorgt ervoor dat ik me graag inzet, ik me van mijn beste kant laat zien en nooit te laat kom. En dat heeft er weer voor gezorgd dat ik medewerker van de maand november ben geworden. Echt een onwijs leuke beloning bovenop het werk.

Rooskleurig

Mijn toekomst zie ik rooskleurig. Ik heb het reuze naar mijn zin bij dit bedrijf. Doordat ik mijn Operator A-diploma haal ben ik straks de enige geschoolde kracht met een diploma als deze bij het bedrijf waar ik werk. Het voordeel hiervan is dat als ik in de toekomst eventueel een andere baan zou willen of een hogere functie zou willen bekleden, ik een streepje voor heb. Met een Operator A-diploma word je gezien als iemand die serieus is in zijn vak en weet wat hij wil.

Mijn tips voor andere kandidaten die erover denken om hun Operator A-diploma te halen of gaan beginnen aan de Manpower Operator Academy: doe goed je best, zorg ervoor dat je plezier hebt in je werk en blijf doorzetten. Zelfs als je jezelf door de stof heen moet worstelen. Mijn droom is om uiteindelijk mijn Operator B-diploma en misschien wel C te halen. Om niet alleen geschoold te zijn, maar ook een sterkere positie op de arbeidsmarkt te hebben.”

Net als Jesse een opleiding volgen aan de Manpower Operator Academy?

Schrijf je nu in!

  • ontwikkeling
  • manpower operator academy

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in