Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

De Manpower Academy - Industry

5-1-2017 00:00:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

Jesse zijn ervaringen met de opleiding tot productie operator, met Operator A diploma.

“Via mijn zusje ben ik gestart op de Manpower Academy - Industry. Zij kwam een berichtje tegen op Facebook en heeft dit naar mij doorgestuurd. Ik was direct verkocht! Als operator ben je de menselijke factor achter machines, technische kennis komt hier goed bij van pas. Techniek was altijd al mijn passie en mijn leven. Als operator zijn mijn belangrijks werkzaamheden (op grotere of kleinere schaal) het controleren van de kwaliteit van de producten en de stoffen die gebruikt worden in machines. Maar ook het afstellen van machines en onderhouden van de machines is een van de belangrijkste werkzaamheden die ik uitvoer. Een compleet verzorgde opleiding van anderhalf tot twee jaar waarbinnen je een Operator A diploma haalt, voelde als een droom die uitkwam. En ik wist met een Operator A diploma op zak ben ik gewild in de techniek, oftewel baangarantie!

Na mijn online aanmelding ging het sollicitatieproces van start! Het proces begon met een telefonisch interview gevolgd door een assessment waarin mijn technische skills werden getest. En uiteindelijk mocht ik op gesprek bij een vestiging. Een prettig gesprek waarin we spraken over mijn verwachtingen van de opleiding, waarin ik mijzelf wil ontwikkelen en mijn gedachten over de toekomst. Ik heb al wat ervaring opgedaan als technisch medewerker en als teamleider, tijdens een vakantiebaantje. Door deze ervaringen had ik een goed gevoel over het gesprek en deze nieuwe uitdaging. Na dit gesprek kreeg ik groen licht en ging mijn avontuur van start.

Start: Manpower Academy - Industry

Het was eventjes wennen om weer terug de schoolbanken in te gaan. Het eerste halfjaar bestond uit drie dagen klassikaal leren en twee dagen zelfstudie. Twee dagen die ik goed kon gebruiken. De opleiding is hard werken, waardoor het soms ook nodig was om een weekend voor de opleiding op te offeren. Dit was het allemaal waard. Want na een half jaar werd het nog leuker, ik mocht nu namelijk alle theorie die ik geleerd had in de praktijk uitvoeren! Dit deed ik tijdens een stage bij een het bedrijf De Traay: een fabriek gespecialiseerd in het verwerken van biologische honing. Het fijne aan deze stage is dat wanneer jij je werk goed doet dat je een contract kunt krijgen. Deze heb ik inmiddels op zak 😊.

Wanneer je start bij de Manpower Operator Academy en je stageperiode begint, dan zou ik een stageplaats bij een mooi groot bedrijf aanraden. Zo kun je ook echt goed leren van collega's met ervaring. De sfeer binnen een bedrijf als De Traay is super goed. Het is hard werken maar er is altijd tijd voor een lolletje met collega’s. Wij hadden onderling de afspraak dat eens in de week iemand kookt voor het team. Het leuke hieraan is dat je soms dingen proeft en eet die je eigenlijk zelf nooit zou maken. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat ik heel graag naar mijn werk ga en ook dat ik mij keihard heb ingezet om in aanmerking te komen van een vast contract. Dusdanig dat al snel medewerker van de maand ben geworden.

Toekomst: Rooskleurig

Ik kijk met veel plezier naar mijn toekomst, deze ziet er rooskleurig uit. Waar ik nu werk heb ik het mega naar mijn zin. Straks ben ik de enige geschoolde werknemer in het bedrijf waar ik werk. Een voordeel van mijn diploma is dat ik in de toekomst gemakkelijker kan groeien naar een hogere functie. Met een operator A-diploma op zak word ik serieus genomen in mijn vakgebied. Daarmee word ik ook makkelijker aangenomen bij een andere opdrachtgever. Maar voor nu zit ik op de plek waar ik wil zitten en ook hier is nog genoeg te leren.

Of ik nog tips heb? Zeker weten! Denk je erover na om je Operator A-diploma te halen via de Manpower Academy? Den heb ik een paar tips, te beginnen met: doe je best. Maar bovenal heb plezier in je werk en zet door om je dromen waar te maken. Zelfs als je het even niet ziet zitten, zet door want het vergroot je kansen voor de toekomst. Nu ik mijn operator A-diploma goed en wel heb behaald wil ik ook meteen doorpakken en mijn B-diploma halen. En wie weet in de toekomst mijn C. Niet alleen om mijn vak goed te begrijpen, maar met een diploma ben ik ook aantrekkelijker op de arbeidsmarkt!”

Net als Jesse aan de slag om operator met diploma te worden? Volg dan een opleiding aan de Manpower Academy - Industry!

  • ontwikkeling
  • manpower operator academy

Anderen lezen ook:

apr 17
Blijven leren

Van orderpicker tot magazijnchef

maandag 24 april 2017 Het werk van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.
mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t

Log in