Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Van orderpicker tot magazijnchef: deze doorgroeimogelijkheden heb jij 

24-4-2017 00:00:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

De orde bewaken, zorgen dat pakketjes op tijd worden geleverd en de verantwoordelijkheid dragen voor een zo efficiënt mogelijke opslag van goederen. Het leven van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.

Vaak beginnen magazijnmedewerkers op jonge leeftijd als orderpicker in een opslagplaats. Deze is vaak gevestigd in een bedrijf of een groot distributiecentrum van een supermarktketen. Naarmate ze meer ervaring opdoen en de mogelijkheden benutten kunnen ze zelfs doorgroeien naar magazijnchef. Wij vertellen je hoe.

Orderpicker

Om als orderpicker aan de slag te gaan heb je doorgaans geen opleiding of certificaten nodig. Je kunt dus altijd als orderpicker beginnen! Ben je voortijdig met een opleiding gestopt of zoek je een vakantiebaan? Ook dan zijn er voldoende opties om aan de slag te gaan in de logistiek.. Tijdens het werk zorg je voor de in- en uitvoer van goederen en draag je bij aan het op tijd leveren van pakjes bij de ontvanger. Deze werkzaamheden doe je zowel met de hand als machinaal, samen met een team van orderpickers, hef- en reachtruckchauffeurs, inkopers, beladers en (vrachtwagen)chauffeurs.

EPT, hef- of reachtruckchauffeur

Heb je het orderpicken volledig in de vingers en kent het op tijd pakjes verzamelen geen geheimen meer? Dan heb je de mogelijkheid om een opleiding te volgen en een certificaat te behalenom met een elektrische pallettruck (EPT) hef- of reachtruck om te leren gaan. Met deze certificaten ga je erop vooruit in salaris en is de toekomst van je baan een stukje zekerder. In het magazijn krijg je meer verantwoordelijkheden en heb je zelfs de mogelijkheid om verder groeien naar de rol van magazijnchef.

Haal je certificaten via Manpower

Wist je dat je via ons je EPT, hef- en reachtruckcertificaten kunt halen? Het is heel gemakkelijk. Tijdens een vijfdaagse opleiding leer jij alle ins and outs van het veilig verplaatsen van goederen en het vakbekwaam besturen van een hef- of reachtruck. Dit en nog veel meer, ga je allemaal leren. Naast de juiste papieren zorgen wij er ook voor dat je meteen een baan hebt als je klaar bent. Daarnaast betalen we 75% van de kosten van de opleiding voor jou. Een kans die je niet aan je voorbij wil laten gaan!

Belader / chauffeur

Als uitstapje van het orderpicken kun je er soms voor kiezen om belader/chauffeur te worden. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van een rijbewijs B. Je rijdt met een busje rond, volgeladen met bestellingen en deze lever je af bij ontvangers. Aan het begin van je werkdag bekijk je samen met je magazijnchef de paklijst, check je waar je naartoe moet en zorg je ervoor dat alle pakketjes die jij moet rondbrengen op tijd in je busje geladen zijn. Na deze controle drink je nog een bak koffie en ga je aan de slag.

Magazijnchef

De rol met de grootste verantwoordelijkheid is die van magazijnchef. Hierbij stuur je mensen aan, zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en kan personeel bij jou terecht voor zaken die spelen op zowel werk- als privévlak. Je motiveert en stimuleert het personeel om elke dag het beste uit zichzelf te halen en beheert de volledige locatie. Van de bevoorrading tot het controleren en verzenden van bestellingen. Om deze rol te vervullen heb je vaak minimaal een mbo-opleiding nodig en/of relevante werkervaring.

Wil je verder groeien in de logistiek? Meld je dan aan voor de Manpower Talent Academy.

 

  • orderpicker
  • magazijnmedewerker
  • manpower talent academy

Log in