Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
0

Van orderpicker tot magazijnchef: deze doorgroeimogelijkheden heb jij 

24-4-2017 00:00:00 Tekst Blijven leren 2 reacties

De orde bewaken, zorgen dat pakketjes op tijd worden geleverd en de verantwoordelijkheid dragen voor een zo efficiënt mogelijke opslag van goederen. Het leven van een orderpicker is veelzijdig en zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.

Vaak beginnen magazijnmedewerkers op jonge leeftijd als orderpicker in een opslagplaats. Deze is meestal in een groot distributiecentrum van bijvoorbeeld een supermarktketen. Naarmate magazijnmedewerkers meer ervaring opdoen en de mogelijkheden benutten, kunnen ze zelfs doorgroeien tot magazijnchef. Wij vertellen je hoe.

Orderpicker

Om als orderpicker aan de slag te gaan heb je doorgaans geen opleiding of certificaten nodig. Je kunt dus altijd als orderpicker beginnen! Ben je voortijdig met een opleiding gestopt of zoek je een vakantiebaan? Ook dan zijn er voldoende opties om aan de slag te gaan in de logistiek. Tijdens het werk zorg je voor de in- en uitvoer van goederen en draag je bij aan het op tijd leveren van pakjes bij de ontvanger. Dit kan in een functie als orderpicker, maar met de nodige certificaten ook als hef- en reachtruckchauffeur, inkoper, belader en (vrachtwagen)chauffeur. De werkzaamheden worden met de hand uitgevoerd óf gebeuren volledig geautomatiseerd.

EPT, hef- of reachtruckchauffeur

Heb je het orderpicken volledig in de vingers en kent het op tijd pakjes verzamelen geen geheimen meer? Dan heb je de mogelijkheid om een opleiding te volgen en een certificaat te behalen om met een elektrische pallettruck (EPT), hef- of reachtruck om te leren gaan. Met deze certificaten vergroot jij je kans om er in salaris op vooruit te gaan en heb je meer perspectief op een vast contract. Je krijgt meer verantwoordelijkheden In het magazijn en hebt zelfs de mogelijkheid om door te groeien tot magazijnchef.

Haal je certificaten via Manpower

Wist je dat je via ons je EPT, hef- en reachtruckcertificaten kunt behalen? Het is heel gemakkelijk! Tijdens een vijfdaagse opleiding leer jij alle ins en outs van het veilig verplaatsen van goederen en het vakbekwaam besturen van een hef- of reachtruck.  Daarnaast betalen we 80  van de kosten van de opleiding voor jou. Een kans die je niet aan je voorbij wil laten gaan!

Belader / chauffeur

Als uitstapje van het orderpicken kun je er soms voor kiezen om belader/chauffeur te worden. Hiervoor moet je minimaal in het bezit zijn van een rijbewijs B. Je rijdt met een busje rond, volgeladen met bestellingen en deze lever je af bij ontvangers. Aan het begin van je werkdag bekijk je samen met jouw magazijnchef de paklijst, check je waar je naartoe moet en zorg je ervoor dat alle pakketjes die jij moet rondbrengen op tijd in je busje geladen zijn. Na deze controle drink je nog een bak koffie en ga je aan de slag.

Magazijnchef

De rol met de grootste verantwoordelijkheid is die van magazijnchef. Hierbij stuur je mensen aan, zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en kan personeel bij jou terecht voor zaken die spelen, zowel op werk- als op privévlak. Je motiveert en stimuleert het personeel om iedere dag het beste uit zichzelf te halen en je beheert de volledige locatie. Van de bevoorrading tot het controleren en verzenden van bestellingen. Om deze rol te kunnen vervullen heb je vaak minimaal een mbo-opleiding nodig en/of relevante werkervaring.

Wil je verder groeien in de logistiek? Meld je dan aan voor de Manpower Talent Academy.

 

  • orderpicker
  • magazijnmedewerker
  • manpower talent academy

Anderen lezen ook:

mei 17
Blijven leren

Ontwikkel jezelf met Studytube

woensdag 24 mei 2017 Jezelf blijven verbeteren en goede kansen creëren om verder te komen in het werkveld. Moeilijk? Helemaal niet. Ben je werkzaam via Manpower, dan bieden we je de kans om meer dan 180 (!) trainingen t
jan 17
Blijven leren

De Manpower Academy - Industry

donderdag 5 januari 2017 Na een tip van zijn zus meldde Jesse zich aan voor de Manpower Operator Academy. Inmiddels is hij op weg naar zijn VAPRO A-diploma. Een gewild papiertje voor medewerkers in de technische branche.

Log in