Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ondernemer én in loondienst: perfect voor Inge

Ze opende haar eigen massage- en bewegingspraktijk, maar rondkomen bleek voor Inge uit Amstelveen lastiger dan gedacht. “Ik had het commerciëler aan kunnen pakken, maar dat is niets voor mij.” Dus heeft ze nu niet alleen een eigen onderneming, maar werkt ze ook in loondienst. “De perfecte combinatie.”

Bekijk alle vacatures

Vier dagen per week ondersteunt Inge het management van GGD Amsterdam. “Daar bereid ik onder andere vergaderingen voor, doe ik secretarieel werk, hou ik de agenda bij… organiseren en structureren dus. Ik maak er deel uit van een groter geheel, het is er heel hectisch en alles gaat in overleg. Een groot verschil met mijn praktijk: een prikkelarme omgeving, waar ik één op één met cliënten werk. Die afwisseling is ideaal.”

Niet commercieel

Haar praktijk startte Inge een aantal jaar geleden, toen ze boventallig was geworden bij haar vorige werk. Ze was 54 en dacht: dit is het moment. Maar de onderneming bracht niet genoeg inkomen op. “Ik ben niet zo commercieel, ik heb bijvoorbeeld geen social media. Ik weet dat ik mijn inkomen er mee kan aanvullen, maar het is niets voor mij. Ik ben een goede massagetherapeut, maar geen goede ondernemer.”

Weer solliciteren

Om haar gebrek aan inkomen aan te vullen ging Inge solliciteren, maar dat vond ze lastig. “Ik was al wat ouder; daar maakte ik me wel zorgen over. Het was ook al even geleden dat ik had gesolliciteerd. Gelukkig zag mijn huidige werkgever gelijk hoeveel ervaring ik had.”

Veel vrijheid

Niet alleen de inhoud van haar twee banen - hectisch tegenover rustig - maar ook de praktijk is voor Inge goed te combineren. “Bij de GGD werk ik vier dagen; bij de massagepraktijk twee. Maar omdat ik nu zekerheid van inkomen heb, kan ik ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de zaterdagochtend massages te geven. Of op vrijdag niet meer dan vier cliënten te ontvangen. Dat het zo kan, is fantastisch. Het geeft veel vrijheid.”

Inge-loondienst en eigen praktijk.jpg

Anderen lezen ook deze artikelen

  • Het kasboekje van Rob 

    Het kasboekje van Rob 

    Rob is student en werkte vorige zomer via Manpower als vakantiekracht bij Jacob Douwe Egberts. Als machine operator deed ik het onderhoud en de schoonmaak van koffiemachines.  Lees meer

  • Zo leuk kan een eerste werkweek bij knab zijn

    Zo leuk kan een eerste werkweek bij knab zijn

    Begin je bij knab, dan begin je niet zomaar ergens. Je hoort er vanaf het eerste moment tot het eerste biertje of wijntje op de vrijdagmiddagborrel helemaal bij. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie en het opleidingstraject dat we je aanbieden? Bekijk onze vacatures!  Lees meer

Zoek en vind de baan die bij je past!