Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

“Ik werk zodat ik leuke dingen kan doen”

Geld voor leuke dingen

“Ik ben student, en in de zomervakantie werkte ik vier weken bij Jacob Douwe Egberts. Als machine operator deed ik het onderhoud en de schoonmaak van koffiemachines. Stil zitten kan ik niet, en ik had geld nodig: ik besteed veel tijd aan mijn vrienden. Ook wilde ik mijn vakantie naar Kroatië terugverdienen, die had €1300 gekost. Inmiddels studeer ik in Spanje en werk ik niet meer als machine operator.”

Maak net als Rob werk van je vakantie!

Eten bij ouders

“Erg veel vaste lasten had ik die zomer niet. Ik woonde op kamers in Zwolle, maar was eigenlijk altijd bij mijn ouders. En hoewel mijn kamerhuur doorliep, scheelde het wel kosten aan boodschappen. Qua inkomsten had ik mijn salaris, maar ook mijn studielening. De €350 van mijn vader kreeg ik maandelijks voor het collegegeld, maar dat was voor dat jaar al afgelost. Mijn vaders bedrag kon ik toen vrij besteden.”

0-urencontract

“Gemiddeld werkte ik 35 uur per week en ik had een 0-urencontract. Soms was ik al om 13:00 uur vrij. Balen van het gemiste geld, maar dan kon ik wel mooi het terras op of naar het zwembad. Vooral in de zomer vind ik dat heel belangrijk.”

Voetbal kijken of het terras op

“Met deze zomerbaan had ik de perfecte balans tussen werk en privé: ik had genoeg inkomsten, en had daarnaast veel tijd over om met vrienden te zijn, te sporten of voetbal te kijken. Dat ik soms eerder naar huis kon, vond ik lekker.”

Het kassboekje van Rob blog.jpg

Wat gaat waar heen?

Het kasboekje van Rob - infographic.jpg

Sparen - Nieuwe gitaar

“Ik spaarde €1400 in de maand. Daarvan bekostigde ik mijn vakantie, maar ik wilde ook graag een nieuwe gitaar kopen.”

Vrije tijd - Naar de soos

“Het liefst ga ik met vrienden naar de soos of de stad. Dat kost me €70 per maand. Verder ga ik graag naar het terras, sport ik of koop ik kleding. In totaal ging er die zomer zo’n €430 per maand naar vrije tijd.”

Benieuwd hoe Manpower jou verder kan helpen?

Bekijk alle vacatures

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!