Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Dit verandert er voor werknemers met Rutte III

#134 Dit verandert er voor werknemers met Rutte III
door Litza van Dijk
16 november 2017
3 minuten
Versie 1 - 16 november 2017

Het echte regeren is voor het nieuwe kabinet begonnen. Er liggen veel plannen op tafel die een grote impact op werkenden hebben. Rutte III wil dat deze groep er flink op vooruit gaat. Maar het regeerakkoord wordt niet zomaar van de ene op de andere dag een echt beleid. Er moet voor al deze plannen wel genoeg draagvlak zijn. We kijken alvast wat het voor jou als werkende betekent als deze plannen werkelijkheid worden.

Het nieuwe kabinet heeft een andere kijk op de arbeidsmarkt: vast wordt minder vast en flex krijgt meer zekerheid. Er worden daarom flink wat aanpassingen gedaan op het gebied van proeftijd en tijdelijke contracten. Tegelijkertijd maakt Rutte III het makkelijker om werknemers te ontslaan omdat dit volgens hen voor werkgevers nu te ingewikkeld is. Wat zijn de gevolgen voor jou?

Je kunt als werknemer drie jaar een tijdelijk contract krijgen

Het kabinet past de Wet Werk en zekerheid (ook wel de ‘flexwet’) aan. Bedrijven moeten volgens de flexwet een vast contract aanbieden na twee jaar tijdelijke contracten. Dit verandert in het nieuwe kabinet.

Rutte III gaat ervan uit dat een werkgever huiverig is om na twee jaar een vast contract aan te bieden. Daarom mag een werkgever jou als werknemer weer meer tijdelijke contracten geven voordat hij een vast contract aanbiedt. Het aantal opvolgende tijdelijke contracten dat een werkgever aanbiedt, wordt in deze plannen verlengd van twee jaar naar drie jaar.

Zit er bij eenzelfde werkgever langer dan zes maanden tussen twee opvolgende contracten, dan begint de reeks van contracten opnieuw.

Als werknemer krijg je een langere proeftijd bij langere contracten

Werkgevers worden ook gestimuleerd om mensen in vaste dienst te nemen. Het kabinet verruimt de mogelijkheden voor een langere proeftijd. Stel je voor dat een werkgever je direct bij het eerste contract een overeenkomst voor onbepaalde tijd aanbiedt, dan wordt de proeftijd verruimd naar maximaal vijf maanden. Bij contracten langer dan twee jaar wordt de proeftijd maximaal drie maanden. In elk ander geval blijft de proeftijd zoals hij nu is: nooit langer dan twee maanden. Heb je nu een tijdelijk contract voor zes maanden of minder, dan mag er geen proeftijd worden afgesproken.

Ontslaan wordt voor werkgevers makkelijker

Volgens Rutte III is het te lastig geworden voor werkgevers geworden om iemand te ontslaan. Soms heeft een werkgever meerdere redenen om een medewerker te willen ontslaan. In de plannen van het nieuwe kabinet staat dat de rechter al die gronden bij elkaar op mag tellen en op basis hiervan een beslissing mag nemen.

Het nieuwe kabinet versoepelt dus het ontslagrecht. Dat betekent wel dat als de zaak voor de rechter komt, een rechter een hogere ontslagvergoeding kan toekennen. Ook heb je als werknemer vanaf het begin van hun arbeidsovereenkomst recht op een ontslagvergoeding, in plaats van na twee jaar. Daarnaast gaat voor elk jaar dienstverband de ontslagvergoeding een derde maandsalaris bedragen.

De kosten van een opleiding mogen onder bepaalde voorwaarden in mindering gebracht worden op deze ontslagvergoeding.

Het vaderschapsverlof gaat naar 5 dagen

Het kabinet verruimt het vaderschapsverlof per 1 januari 2019 van twee naar vijf dagen. Ook hebben vaders de optie om vijf weken vrij te krijgen voor 70 procent van het loon. Ook de kinderopvangtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderbijslag gaan omhoog. Als je meer kinderopvangtoeslag ontvangt, wordt het aantrekkelijker om te werken, denkt het kabinet. Voor veel ouders loont werken nu niet of niet genoeg, omdat de kosten van de opvang zo hoog zijn.

De positie van zelfstandigen wordt duidelijker en zekerder

De regels voor zelfstandigen veranderen. Er komt een opdrachtgeversverklaring, die bedrijven vooraf zekerheid moet geven over de zelfstandige die ze inhuren. Onderdelen van de arbeidswet moeten duidelijker, zodat de relatie tussen een bedrijf en zzp’er duidelijker wordt.

Ook wil het kabinet eventuele schijnconstructies tegengaan. Er zijn veel zzp’ers zoals bezorgers en schoonmakers die tegen een veel te laag tarief werken. Sommige zelfstandigen waren eerst in loondienst bij het bedrijf. Door een minimum-uurtarief in te voeren, worden deze zzp’ers niet langer als ondernemer gezien. Want met zulke extreem lage inkomsten kun je volgens het kabinet jezelf niet onderhouden.

Zoals je hebt gelezen, verandert er veel in 2018 als het aan dit nieuwe kabinet ligt. Wil je weten of de plannen concreet worden? Blijf dan zeker Manpower volgen op social media.

FB-nieuwkabinet.jpg

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#134 Dit verandert er voor werknemers met Rutte III
door Litza van Dijk
16 november 2017
3 minuten
Versie 1 - 16 november 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!