Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Het beoordelingsgesprek: achterhaald?

#132 Het beoordelingsgesprek: achterhaald?
door Caroline de Vente
14 november 2017
3 minuten
Versie 1 - 14 november 2017

Waar vroeger je beoordelingsgesprek plaatsvond met je leidinggevende, wordt het beoordelingsgesprek steeds vaker geïmplementeerd in het bedrijfsproces. Zo kan het gebeuren dat niet je manager je functioneren beoordeelt, maar je directe collega.

Word je contract verlengd en mag je blijven of krijg je misschien promotie of een prestatiebeloning? Het beoordelingsgesprek kan grote gevolgen hebben. In dit gesprek geeft je leidinggevende doorgaans zijn visie op jouw functioneren in de afgelopen periode. Daar komen onder meer inzet, resultaten en de invulling van je positie bij aan bod. Het traditionele beoordelingsgesprek heeft grofweg drie doelen: 

  • Verbetering van jouw functionering en motivatie;
  • Optimalisering van je capaciteiten als werknemer;
  • Herformulering van je arbeidsvoorwaarden.

Maar sinds enkele jaren is er steeds meer kritiek op het beoordelingsgesprek in zijn huidige vorm. Bedrijven als Microsoft en Deloitte vinden het gesprek achterhaald en schaffen het af.Iedere persoon heeft zijn eigen unieke talent en kwaliteiten en je kunt niet alle soorten talent en kwaliteiten langs dezelfde meetlat leggen. Het gesprek schiet zijn doel voorbij, omdat de focus tijdens het gesprek op je tekortkomingen ligt. Dat zou een demotiverend en frustrerend gevoel geven.

Alternatieven voor het beoordelingsgesprek

Alternatieven voor het traditionele beoordelingsgesprek zijn verschillende vormen van continue feedback. Zeker binnen bedrijven waar werknemers met een grote zelfstandigheid opereren - wordt er steed vaker gewerkt zonder manager. Dit zijn vaak bedrijven met een Lean en Agile-werkwijze, waarbij de focus ligt op snelheid, effectiviteit en kwaliteit. Het hele bedrijfsproces staat, met andere woorden, in het teken van doorlopende (proces)verbetering.
Accountantskantoor KPMG gooide het bonusbeleid eruit en koos in plaats daarvan voor een online waarderingssysteem. Collega’s kunnen elkaar eenvoudig complimenten geven en feedback leveren. Zo kun je elkaar direct online beoordelen.
Spotify kiest voor een andere weg, waarbij het de persoonlijke doelen en prestaties van alle medewerkers inzichtelijk maakt voor het hele bedrijf. Je ziet wie aan welke projecten werkt en wat zijn of haar persoonlijke doelen zijn. Ook kun je tips en feedback leveren voor lopende projecten. Zo blijft feedback niet beperkt tot het team of de leidinggevende, maar kan de hele organisatie zijn ei kwijt.

Het gemoderniseerde beoordelingsgesprek

Het grote voordeel van directe feedback via verschillende apps is dat je onmiddellijk inzicht krijgt in eventuele verbeterpunten. Het is laagdrempelig, makkelijk en snel in gebruik. Maar het gebruik van zulke software kan ook doorslaan, waardoor managers en teamleden het persoonlijk contact verliezen; zo luidt het tegengeluid. Rutger Steyerberg, directeur van Top Employers Institute, pleit daarom voor een hogere frequentie van het beoordelingsgesprek. Niet één of twee, maar vier keer per jaar met je manager om tafel. Het gebruik van feedback-software kan daarbij een prachtige aanvulling zijn op het traditionele beoordelingsgesprek, dat in zijn nieuwe vorm met een positievere insteek voornamelijk gaat over de manier waarop jouw unieke kwaliteiten bijdragen aan de bedrijfsdoelen.

Wat is het verschil tussen een beoordelingsgesprek en een functioneringsgesprek?

Het beoordelingsgesprek en functioneringsgesprek gaan allebei over jouw functioneren, dus wat is dan het verschil? Bij een functioneringsgesprek kunnen jij en je leidinggevende input leveren, bij een beoordelingsgesprek is het contact voornamelijk eenrichtingsverkeer; waarbij je leidinggevende je functioneren analyseert.

Naar welke vorm van beoordeling gaat jouw voorkeur uit? Laat het ons weten via social media!

Het beoordelingsgesprek.jpg

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#132 Het beoordelingsgesprek: achterhaald?
door Caroline de Vente
14 november 2017
3 minuten
Versie 1 - 14 november 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!