Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Goed contact op de werkvloer maakt je werk leuker en makkelijker!

#130 Goed contact op de werkvloer maakt je werk leuker en makkelijker
door Bregje van Grinsven
01 november 2017
5 minuten
Versie 1 - 01 november 2017

Goed contact met je collega’s en leidinggevende is essentieel. Niet alleen op de werkvloer, maar ook buiten het werk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een goede relatie met collega’s leidt tot positievere resultaten, meer successen en een hogere productiviteit. Daarnaast voel jij je ook meer betrokken bij je werk en zorgt goed contact met je collega’s ervoor dat je gemotiveerder bent. Goed contact is dus zeer belangrijk voor jouw geluk op de werkvloer. Daarom vertellen wij jou deze maand alles over contact op de werkvloer!

Het eerste contact

Een eerste indruk, die maak je maar een keer. Daarom is het belangrijk te zorgen dat het eerste contact met je (hopelijk) nieuwe werkgever direct goed verloopt. Dit kan namelijk doorslaggevend zijn om jou aan te nemen voor de toffe functie waarop jij hebt gesolliciteerd. Hoe jij precies een indruk achterlaat om nooit meer te vergeten, legt expert Merianka Lesage hier uit! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus bekijk snel al onze carrièretips!

Contact met collega’s

Goed contact met collega’s is zeer belangrijk voor je productiviteit, maar ook voor het plezier dat je in je werk hebt. Uit onderzoek blijkt dat hoe beter het contact met je collega’s is, hoe hoger je werktevredenheid is. Maar ook dat je dan meer steun ontvangt, je netwerk groter is en niet geheel onbelangrijk: je kansen en ontwikkelingsmogelijkheden groter zijn. En dat goede contact nemen sommige mensen trouwens wel heel serieus. Het blijkt dat 1 op de 4 medewerkers romantische momenten beleefd met collega’s. Alles is liefde! Helaas is het tegendeel waar en komt pesten op de werkvloer nog regelmatig voor. Om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken en het contact te verbeteren, kun je bijvoorbeeld eens in de pauze een rondje gaan wandelen of een activiteit organiseren die de teambuilding stimuleert.

Lees hier alles over teambuilding

Contact met leidinggevenden

Niet alleen het contact met collega’s is essentieel, maar ook met je leidinggevende. Met je hem of haar heb je tenslotte beoordelingsgesprekken. In deze beoordelingsgesprekken wordt er gekeken hoe jij het afgelopen jaar hebt gefunctioneerd. Niet alleen de hoeveel werk dat je hebt afgeleverd wordt besproken, maar ook de kwaliteit van het werk en je sociaal functioneren (hiermee wordt de samenwerking met je collega’s bedoeld). Bekijk daarom snel al onze tips en het contact met jouw leidinggevende kan niet meer stuk!

Lees hier alles over feedback geven en krijgen

Vertrouwenspersoon

Hate it or love it: goed contact betekent ook dat je je problemen ergens kwijt kunt. Indien je iets niet met je collega’s of werkgever kunt bespreken, kun je ook naar een vertrouwenspersoon. Zowel romantische escapades die misschien toch niet aflopen zoals gehoopt, maar ook het tegenovegestelde daarvan: ongewenste intimiteiten of pesterijen. Een vertrouwenspersoon is iemand bij wie je met vertrouwelijke zaken als persoonlijke problemen en werkgerelateerde kwesties terechtkunt. Binnen Manpower vormen onze twee HR-adviseurs, Shirin Moradi en Djachara Toeange, het vertrouwelijke aanspreekpunt.

Lees hier alles over een vertrouwenspersoon

Leuke vacatures

Hou jij ervan om in contact te staan met mensen? En is goed contact met collega’s, managers en vrienden een groot feest voor jo?. Misschien is dan een baan in de klantenservice iets voor je. Bij verschillende opdrachtgevers hebben we leuke functies als servicedesk medewerker of telefonisch klantadviseur. Ben jij een gedreven en harde werker? Zit servicegerichtheid in jouw bloed en zorg jij er graag voor dat klanten een tevreden gevoel overhouden aan het gesprek? Of je nu fulltime aan de slag wil of liever een parttime baan van minimaal 12 uur wenst, wij hebben voor elk wat wils. Bekijk hier alle vacatures die wij op dit moment voor jou hebben.

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#130 Goed contact op de werkvloer maakt je werk leuker en makkelijker
door Bregje van Grinsven
01 november 2017
5 minuten
Versie 1 - 01 november 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!