Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Jezelf ziekmelden als je werkt via het uitzendbureau

#127 Jezelf ziekmelden als je werkt via het uitzendbureau
door Suzanne van der Eerden
26 oktober 2017
3 minuten
Versie 1 - 26 oktober 2017

Ziek in bed is voor niemand leuk. Allereerst niet voor jou, maar zeker ook niet voor je collega’s. Want los van het feit dat ze je sprankelende aanwezigheid moeten missen, komt het werk ook in gevaar. Wie vervangt jou en wanneer ben je terug? Het zijn de twee vragen waar een werkgever het liefst zo snel mogelijk antwoord op wil. Maar voor het zover is moet je uitzieken en dat betekent: ziek melden! Waar moet je op letten en wat mag je verwachten als je via een uitzendbureau werkt en ziek bent?

Belangrijk is vooral om zo snel mogelijk je ziekmelding door te geven bij je baas en het uitzendbureau. In het geval van Manpower betekent dit: voor 9.00 uur ‘s ochtends. Werk je nachtdiensten? Dan ben je ‘s ochtends na je shift geheel begrijpelijk lekker meteen je bed ingedoken. Als je richting einde dag merkt dat je toch niet in staat bent een nieuwe avonddienst mee te draaien, geef dan ook dat zo snel mogelijk door.

Hoe meld je je ziek?

Jezelf ziek melden gaat eigenlijk hartstikke eenvoudig:

  1. Je belt naar de vestiging en naar je opdrachtgever.
  2. Wij melden je ziek in ons systeem, zodat Acture - onze partner - een melding krijgt.
  3. Zij blijven met jou in contact gedurende je ziekteverzuim en houden ons op de hoogte!

Naast dat je je ziek meldt, hopen we natuurlijk allemaal dat je snel weer beter bent. Om zicht te hebben op wanneer jij weer fit, fris en fruitig bent zal Acture met je in contact blijven en ons via een rapport op de hoogte stellen. Samen met jou maken ze een inschatting: wanneer denk jij weer aan het werk te kunnen? Bij een pittige griep sta je tenslotte niet een dag later alweer op de werkvloer! Spreken jullie af dat je bijvoorbeeld donderdag weer aan het werk gaat, dan is dat zonder tegenbericht ook echt de bedoeling. Merk je dat het toch wat te optimistisch was? Geen probleem, maar zorg ervoor dat je dat even doorgeeft. Zo verwacht niemand je toch op je werk en scheelt het dus een hoop zorgen als je niet op komt dagen. Wel zo’n fijn gevoel!

Wat meld je wel en niet?

Voor zowel jezelf als je baas is wel zo fijn als je weer snel aan het werk bent. Voor jou persoonlijk omdat je gewoon weer lekker wilt voelen, voor een opdrachtgever omdat die het werk natuurlijk ook niet in gevaar wil brengen. Hoe dan ook: een werkgever of bedrijfsarts is om meerdere reden geïnteresseerd hoe het met je gaat en vraagt daar ongetwijfeld ook naar. Wat niemand echter mag vragen - je contactpersoon bij Manpower, je baas of een bedrijfsarts - is waar je precies last van hebt. We vertrouwen erop dat jezelf het beste weet of je wel of niet kunt werken. Kies je ervoor om zelf te delen waar je ‘last van hebt’, dan mag dat niet genoteerd worden.

Geen uren, geen geld?

Bij veel uitzendkrachten leeft de overtuiging dat je geen inkomen meer hebt zodra je als flexkracht ziek thuis zit. Dit klopt niet, hier zijn wel degelijk regeling voor getroffen. Gelukkig maar! Ben jij als uitzendkracht aan het werk op een fase a, b of c contract, dan wordt je tijdens ziekte doorbetaald door Manpower. Dit is echter niet je volledige loon, maar start op 91% daarvan. Mocht je een langere tijd ziek zijn, dan neemt dat percentage af. Ben je werkzaam volgens een zogenoemde fase-overeenkomst, dan betaald Acture (onze partner) je door. Wil je precies weten hoe het zit met wachtdagen en doorbetaling bij ziekte, vraag dan je Manpower contactpersoon om meer informatie met betrekking tot jouw specifieke situatie.

Hoe meld je je als flexkracht ziek bij het uitzendbureau.png

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#127 Jezelf ziekmelden als je werkt via het uitzendbureau
door Suzanne van der Eerden
26 oktober 2017
3 minuten
Versie 1 - 26 oktober 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!