Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Een huis kopen als flexkracht? Vraag om een perspectiefverklaring

#125 Een huis kopen als flexkracht? Vraag om een perspectiefverklaring
door Caroline de Vente
26 oktober 2017
3 minuten
Versie 1 - 26 oktober 2017

Is een koophuis voor jou als flexkracht ‘out of reach’? Onzin! ManpowerGroup maakt het afsluiten van een hypotheek mogelijk met de perspectiefverklaring. Inmiddels hebben we meer dan vijftig flexmedewerkers verblijd: “Het heeft mijn hypotheek gered!”

Wie droomt er niet van een eigen huis, een plek onder de zon? Het kopen van een woning is een grote stap. De zoektocht naar jouw droomhuis lijkt in deze krappe woningmarkt misschien al een hele uitdaging, maar de organisatie van een hypotheek vraagt ook aandacht. Een perspectiefverklaring kan je helpen bij de hypotheekaanvraag.

Wat is een perspectiefverklaring?

“Ik noem het een werkgeversverklaring Deluxe,” lacht Djachara Toeange, HR-Adviseur en Perspectief-taxateur bij ManpowerGroup. “Maar er zit een groot verschil tussen die twee.”

Djachara verraste begin dit jaar één van de collega’s met de eerste Manpower-perspectiefverklaring ooit: “Ze was zo blij! ‘Met een werkgeversverklaring alleen kom je niet ver. Deze verklaring gaat me echt helpen om mijn droom - een eigen huis - waar te maken,’ was de reactie. Daar doe ik het voor. Wij vinden het belangrijk om een optimale beleving te creëren voor onze flexmedewerkers en een perspectiefverklaring draagt daaraan bij.”

Het verschil tussen een perspectief- en werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring kijkt naar je salaris en arbeidscontract op dit moment en is, zogezegd, een uitdraai uit het systeem. Een perspectiefverklaring bestaat uit meerdere onderdelen, waarbij jouw huidige én toekomstige kansen op de arbeidsmarkt centraal staan. Het geeft hypotheekverstrekkers een goede beoordeling op jouw perspectief.

Waaruit bestaat de perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een uitgebreide beoordeling op basis van je cv, werkervaring, referenties, beoordelingen en een persoonlijk gesprek. Ook een arbeidsmarktscan hoort bij het proces. Deze scan combineert gegevens als locatie, opleidingsachtergrond en werkervaring en berekent daarmee je inzetbaarheid en het gemak waarmee je aan werk kunt komen.

“Een hypotheek is niet niks en we willen je goed voorbereiden op de financiële verplichting die je aangaat,” vertelt Toeange. Het persoonlijke gesprek is tevens één van de onderdelen van de perspectiefverklaring. Dit gesprek vindt plaats met de contactpersoon van je vestiging en richt zich onder meer op jouw persoonlijke motivatie, je competenties en de eisen in de regionale arbeidsmarkt.

Voorwaarden perspectiefverklaring

Niet iedereen komt in aanmerking voor de perspectiefverklaring: Manpower hanteert ABU-richtlijnen. Dat betekent dat je minimaal één jaar aaneengesloten bij Manpower moet werken. Ook moet je het voornemen hebben om binnen een half jaar een huis te kopen. “Soms acht een hypotheekverstrekker een werkgeversverklaring voldoende,” zegt Toeange. “Dus wij checken wel of het echt nodig is. De uitgifte van de verklaring is namelijk een intensief project, wat drie tot vier weken kan duren.”

Daar ligt ook een stuk verantwoordelijkheid voor jou als flexmedewerker. “Zolang jij de vereiste documentatie tijdig en volledig aanlevert, zullen wij er alles aan doen om het proces soepel te laten verlopen,” aldus Toeange.

Voldoe je aan de voorwaarden en wil je op korte termijn een huis kopen? Vraag de perspectiefverklaring op tijd aan via Manpower.nl. Na uitgifte is de verklaring een half jaar geldig.

Hoe kun je een huis kopen als je via het uitzendbureau werkt- Simpel- dankzij een perspectiefverklaring!..png

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#125 Een huis kopen als flexkracht? Vraag om een perspectiefverklaring
door Caroline de Vente
26 oktober 2017
3 minuten
Versie 1 - 26 oktober 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!