Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

De 10 meest gebruikte smoesjes om eerder naar huis te gaan

#120 10 meest gebruikte smoesjes om eerder naar huis te gaan
door Bregje van Grinsven
05 oktober 2017
2 minuten
Versie 1 - 05 oktober 2017

Iets eerder naar huis? Wie wil dat nou niet! Uit Engels onderzoek blijkt dat 36 procent van de werknemers wel eens een smoes gebruikt om eerder naar huis te gaan.

De meest gebruikte smoes is uiteraard: ‘Ik voel me niet zo lekker’. Wij zetten hieronder de tien meest gebruikte smoesjes voor je op een rijtje.

1. Juffrouw, ik voel me niet zo lekker

We gaan even terug in de tijd, het is tijd voor een ouderwets potje spijbelen! Je moet natuurlijk wel beschikken over een klein beetje acteertalent. Zet je beste hoest en meest trieste gezicht op!

Juffrouw, ik voel me niet zo lekker

2. Mijn hond is ziek

Je kijkt naar buiten en ziet dat het hondenweer is. Dat brengt je op een idee! Als een echte dierenvriend wil je er altijd voor je trouwe viervoeter zijn. Ook wanneer hij “ziek” is.

Mijn hond is ziek

3. Kind vergeten

Het is klokslag drie uur en je telefoon gaat af. Je partner is zo hard aan het werk dat hij of zij niet alleen de tijd maar ook jullie kind is vergeten. Je vertelt je baas wat er aan de hand is en voor je het weet zit jij in de auto naar huis.

Kind vergeten

4. Roomies for life

Geen kinderen? Geen nood dan zijn er altijd nog huisgenoten. En wat blijkt? Je huisgenoot is zijn of haar sleutels vergeten. Tsja, en die kun je natuurlijk niet voor de deur laten staan.
Roomies for life

5. Oost west thuis werk ik het best

Terwijl je aan het surfen bent naar de beste smoesjes om eerder naar huis te gaan word je gestoord door je collega. Heb je haar weer! Waarom ga je niet even lekker thuis werken? Je hebt nog ‘zoveel’ werk te verrichten en thuis ‘werk’ je nou eenmaal beter.
Oost west thuis werk ik het best

6. Ding dong!

Simpel maar minstens net zo effectief. Je nieuwe televisie wordt vandaag om 15.00 uur bezorgd! Let er wel even op dat je de komende tijd geen collega’s over de vloer krijgt!
Ding dong! 2

7. Geluk bij een ongeluk

Je luistert naar de radio en ja hoor het is weer zover: ongeluk op de A4! Je gaat vandaag uit eten en hebt om 18:00 uur gereserveerd. Om de file te vermijden ga jij natuurlijk even eerder naar huis.
Geluk bij een ongeluk

8. De kwakzalver

Zoek je een vrij gaatje? Dan kan je altijd plotseling naar je “vergeten” afspraak voor de tandarts! Als je die mist kost het je een hoop geld en moet je de afspraak ook nog een keer op een heel ongunstig moment inplannen. Het is maar beter dat je snel gaat!
De kwakzalver

9. Een bom aan bacteriën

Ben je lekker aan het werk en zit een collega naast je te hoesten, te proesten en te bikkelen. Snel richting huis voordat je wordt besmet door die bom van bacteriën naast je!
Een bom aan bacteriën

10. Er warmpjes bij zitten

Niets is erger dan een koude douche! Laat deze nachtmerrie nou net werkelijkheid worden. Je wordt gebeld door je partner. De boiler is kapot. Jij weet natuurlijk als geen ander hoe je de boiler moet repareren en springt in de auto om deze nachtmerrie zo snel mogelijk op te lossen!
Er warmpjes bij zitten

Vind jij dat een smoesje om eerder naar huis te gaan moet kunnen? Laat het ons weten op social media!

De 10 meest gebruikte smoesjes om eerder naar huis te gaan - blog.png

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#120 10 meest gebruikte smoesjes om eerder naar huis te gaan
door Bregje van Grinsven
05 oktober 2017
2 minuten
Versie 1 - 05 oktober 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!