Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Gamen op werk: het perfecte een-tweetje!

#117 Gamen en werken: een perfect een-tweetje!
door Lester Engelsman
22 september 2017
2 minuten
Versie 1 - 22 september 2017

FIFA 18 fanaten daar is -ie dan eindelijk! Verzet al je plannen en verzamel al je vrienden, want dat wordt weer fulltime gamen! Maar je moet ook gewoon werken. Vervelend he? Geen nood, wij kunnen je helpen!

Overtuig je baas dat FIFA 18 thuishoort op de werkvloer! Wist je namelijk al dat gamen en werken juist heel goed samengaan? Lees hier wat jij tegen je baas moet zeggen en wordt de held(in) van het bedrijf! Zo kun jij een potje FIFA 18 spelen tegen je collega’s.

Gamen op werk verboden?

Een spelletje spelen is een populair tijdverdrijf, maar als het aan een werkgever ligt gebeurt het wel in je eigen tijd. De overtuiging leeft dat een Xbox of Playstation alleen maar voor afleiding zorgt, terwijl het tegendeel waar is. Een potje FIFA 18 tegen je collega zorgt voor een moment van ontspanning en je leert je collega’s op een andere manier kennen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat gamen op werk een zeer effectieve manier van ontspannen is! Tijdens het onderzoek kregen drie groepen proefpersonen eerst een aantal saaie taken voorgeschoteld. Vervolgens kregen ze allemaal een korte pauze. Tijdens de pauze deed een van de drie groepen ontspanningsoefeningen. De andere groep speelde een spelletje op een smartphone en de laatste groep ondernam niks. En wat bleek? De tweede groep, de gamers, hadden een voldaner gevoel!

Stress en burn-outs

Het is voor werknemers en werkgevers van belang dat momenten van ontspanning worden gecreëerd. Werknemers voelen de druk om te moeten presteren en door die constante druk is het aantal burn-outs en stressklachten schrikbarend toegenomen. Rust is essentieel, zowel tijdens als na werk.

Er zijn tal van middelen die stressverlagend werken. (Online) gamen is hier één van. Dit blijkt uit onderzoek van de Australische Queensland University of Technology. Het onderzoek toont aan dat gamen de stress aanzienlijk vermindert en bijdraagt aan het opbouwen van een sociale band.

De voordelen van gamen

Gamen brengt nog meer voordelen met zich mee. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het zorgt voor een verhoogde concentratie, hand-oogcoördinatie. Sterker nog: chirurgen spelen shooters of sportgames om dat samenspel tussen hand en oog te verbeteren! Het leert je daarnaast ook hoe je moet samenwerken. Verder kan het spelen van een spel ook je talenkennis vergroten. Een team van Karlstad University in Zweden onderzocht drie groepen: jongeren die niet gamen, soms gamen en frequent gamen. En, surprise: de frequente gamer had de hoogste Engelse woordenschat. Very nice!

Onderzoekers van de Karlstad University in Zweden hebben een onderzoek gedaan onder jongeren die niet gamen, soms gamen en frequent gamen. Uit het onderzoek blijkt dat de frequente gamer een hogere Engelse woordenschat heeft dan de groepen die minder of geen spellen spelen. Very nice!

Wie daag jij uit?

Nu heb je genoeg voer om de (eind)baas te overtuigen dat FIFA 18 en werken een perfecte combinatie is. Voor jouw baas dus geen reden meer om te weigeren. Is het je gelukt en ben je de held(in) van het bedrijf? Daag dan je collega’s uit bijvoorbeeld om een gratis lunch! Tip: vermijd de FIFA fanaat anders trek je sowieso aan het kortste eind! Durf jij de uitdaging aan? Tag je collega’s!

Gamen op werk het is goed voor je.png

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#117 Gamen en werken: een perfect een-tweetje!
door Lester Engelsman
22 september 2017
2 minuten
Versie 1 - 22 september 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!