Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Is het combineren van je werk & work-out mogelijk?

#113 Het combineren van werk & work-out
door Lester Engelsman
12 september 2017
2 minuten
Versie 1 - 12 september 2017

“Ik ga na het werken sporten!” Wanneer je jezelf klaarmaakt voor een nieuwe werkdag heb je nog de power en mentale kracht. Het herkenbare beeld van een sportieve werknemer in de ochtend. Het is 16.00 uur, de dag is bijna voorbij en je bedenkt wat je na een dag werken nog allemaal gaat doen. In je gedachten zijn de gewichten en je benen opeens een stuk zwaarder, het is toch niet het weer om je conditie op peil te houden of de bank klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan bankdrukken.

Klinkt bekend? Of je nu achter een bureau of op een heftruck zit: we laten je met wat oefeningen en tips zien hoe jij werk en work-out kunt combineren!

Introducing: De Kantoorbaan-Olympics

1. De vloer is lava
Never skip legday! Bij deze oefening kan je op je stoel blijven zitten en vrij onopvallend je benen trainen. Strek je been en til hem rustig op. Hou je been in de lucht en laat hem vervolgens langzaam zakken, maar zorg ervoor dat je de grond niet raakt. Herhaal dit ongeveer vijftien keer per been. Zo train je de been- en buikspieren.

2. Pak de benenwagen
Heb je één van je collega’s nodig? Dan is een e-mail of bericht natuurlijk erg gemakkelijk, maar waarom loop je niet gewoon even langs? Probeer zoveel mogelijk te lopen tijdens je werk. Het is natuurlijk ook een stuk gezelliger en efficiënter om even langs te lopen. Zo kun jij direct alles bespreken met je collega en gelijk even socializen!

3. Stoelendans
Bij een bureau hoort natuurlijk een bureaustoel. Of toch niet? Wissel je bureaustoel een keer om voor een grote fitnessbal. De fitnessbal stimuleert namelijk dat je rechtop gaat zitten, maar je spant ook je rug, buik en billen aan. Door deze stoelendans kun je rugklachten voorkomen en die gewilde sixpack kweken!

4. Zonder handen
Simpel maar op een gegeven moment een stuk zwaarder dan je denkt. Sta op en ga weer zitten zonder je handen te gebruiken. Herhaal dit een aantal keer en je zal merken dat het op een gegeven moment toch erg zwaar wordt.

Geef je carrière een lift: betaald sporten in de logistiek of productie

Veel mensen hebben de vier bovenstaande tips niet nodig. Er zijn veel banen waarbij je bijna alleen maar fysiek werkt verricht. Zo kweek je als postbode benen van staal, ontwikkel je als militair het uithoudingsvermogen van een paard. En werk je in logistiek of productie? Dan heb je na een tijdje zo maar de armen van Popeye.

Als bagagemedewerker, orderpicker of havenarbeider is een work-out tijdens werk dus eigenlijk heel gemakkelijk! Je rent, springt en sjouwt dagelijks heel wat af. Je gebruikt je eigen kracht in plaats van de heftruck, pakt de benenwagen in plaats van de transportwagen en squat en tilt de dozen naar de juiste plek; de keuze is aan jou. Dus zeg het maar. Ga je voor de gemakkelijke manier of pak je de sportieve uitdaging met beide handen aan?

Je baan beïnvloedt een groot gedeelte van je leven. Vraag jezelf af waar je belangen liggen en waar jij gelukkig van wordt. Sporten is voor velen van ons een belangrijk onderdeel in het leven en ook een hobby. Door je hobby met je werk te combineren kun je een stuk gelukkiger worden (en fitter natuurlijk)! Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben een aantal sportieve vacatures voor je klaarstaan!

Bekijk logistieke vacatures Manpower

Combineren-werk-en-work-out.jpg

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#113 Het combineren van werk & work-out
door Lester Engelsman
12 september 2017
2 minuten
Versie 1 - 12 september 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!