Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Werken via of bij een uitzendbureau? Wie, waar, hoe en waarom?

#109 Werken via of bij een uitzendbureau? Wie, waar, hoe en waarom?
door Bregje van Grinsven
02 augustus 2017
4 minuten
Versie 1 - 02 augustus 2017

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om aan een baan te komen. Je kunt je netwerk of social media gebruiken, je kunt direct reageren op een vacature, maar je kunt ook solliciteren en aan het werk gaan via een uitzendbureau. Maar waarom zou je? Wat houdt dit precies in, is het ook voor jou weggelegd en hoe pak je dat aan? Deze vragen beantwoorden we deze maand tijdens het thema: Werken volgens een uitzendbureau? Voor wie, waar, hoe en waarom?

Er zijn verschillende soorten uitzendbureaus te onderscheiden. Vroeger waren uitzendbureaus vaste locaties in een stad, waar je binnen kon lopen. Traditioneel gezien waren zij vooral gericht op lager en middelbaar opgeleide werkzoekenden.Tegenwoordig zijn ook veel uitzendbureaus (voornamelijk) online te vinden en maken zij zich óók hard voor de hoger opgeleiden, die evengoed gebaat zijn bij de kennis en expertise van een uitzendbureau.

Verschillende contracten als je werkt via een uitzendbureau

Als je via Manpower werkt bij één van onze klanten dan werk je meestal via een uitzendbureau. Meestal, maar dus niet altijd! Werk je op uitzendbasis of ben je gedetacheerd, dan ga je aan de slag voor één van onze opdrachtgevers. Je hebt in dat geval een arbeidsovereenkomst met Manpower. Wij zijn dan jouw werkgever. Hierbij werken we vrijwel altijd met zogenoemde fase contracten.

Ben je op zoek naar een langdurig dienstverband, bijvoorbeeld omdat je serieus werk wilt maken van je carrière? Bij Werving & Selectie kan dat: dan sta je onder contract bij onze opdrachtgever en zijn wij slechts de bemiddelaar geweest. Dit is een vorm die meer vastigheid kan bieden. Bekijk hier op welke manieren je via Manpower kunt werken en wat het beste bij jou past.

Niet alleen een baan: ook om- of bijscholing

Werken via een uitzendbureau betekent niet alleen maar werk. Wij zien namelijk in dat werk meer is dan werk. Wij hebben oog voor talent. En dat betekent dat je soms het roer om wil gooien, of juist alles eruit wil halen wat er altijd al in zat! Om die reden hebben wij de Manpower Talent Academy in het leven geroepen, waar je je kunt laten om- of bijscholen op het gebied van logistiek, techniek of financiële dienstverlening. Bekijk onze Logistics Academy, Operator Academy of Wft Academy!

We vinden het belangrijk om te blijven investeren in ontwikkeling, op het gebied van werk en persoonlijk. Zo krijg je als je werkt via Manpower toegang tot meer dan 140 trainingen via Studytube en het aanbod van online trainingen blijft groeien.

Niet alleen een baan: ook persoonlijke loopbaanbegeleiding

Zoals gezegd is werken via een uitzendbureau niet alleen (meer) voor lager opgeleiden, maar kan dit ook heel interessant zijn voor hoger opgeleiden. Heb jij een hbo (+) diploma? Dan kun je ook bij ons terecht! Door middel van Werving en Selectie willen we de juiste mensen aan elkaar koppelen: werknemer en opdrachtgever, in de meest uiteenlopende vakgebieden. We bieden jou als werknemer persoonlijk contact, hulp bij je voorbereiding en een knappe kop die met je meedenkt over waar jij naartoe wilt. Want wat niet is, kan nog komen. Dat geldt voor alles, maar des te meer voor de baan van je dromen.

Van eerste kennismaking tot het laatste loon: waar kan een uitzendbureau me bij helpen?

Wanneer je op zoek bent naar een baan, kan het heel interessant zijn om eens een kijkje te nemen bij een uitzendbureau. Doordat je een tussenpersoon hebt in de vorm van een recruiter of consultant, heb je een aanspreekpunt dat jouw kan helpen bij het vinden van een geschikte baan, per direct of voor in de toekomst. Een recruiter legt voor jou ook het contact met de klant: extra fijn als je het spannend of lastig vindt om hierin het voortouw te nemen.

Als uitzendbureau zijn wij vrijwel altijd degene die je uitbetalen, dit gebeurt elke week vier weken op de woensdag of donderdag. We helpen je zelfs bij het kopen van een huis, dankzij de perspectiefverklaring die wij jou kunnen verstrekken. Zo helpen we je op korte én lange termijn.

Welke banen vind ik zoal bij een uitzendbureau?

Welke banen je bij een uitzendbureau vindt is erg afhankelijk van het soort uitzendbureau. Bij Manpower kan iedereen terecht. Van middelbaar geschoold tot en met mensen met een hbo diploma. Wij hebben diverse vacatures voor verschillende vakgebieden zoals: productie, logistiek, techniek, administratie, verkoop, klantcontact, communicatie, facilitair, IT, medisch, maar ook overheid en secretarieel. We bieden banen voor starters, maar ook voor teamleads. Voor vakantiekrachten en soms ook managers. Bovenal bieden we banen met (doorgroei)mogelijkheden, om je ook klaar te stomen voor de toekomst!

Wat betekent werken voor of via Manpower?

Wil je niet via maar liever vóór Manpower werken en zo anderen aan een baan helpen? Dat vinden we natuurlijk erg leuk! Werken voor Manpower betekent onderdeel zijn van een team met gedreven professionals. Wij geloven dat werk méér is dan werk. Dat betekent in de praktijk dat we altijd een stapje extra zetten, en dat wát we ook doen, het onderdeel moet zijn van ons gezamenlijke succes. We snappen dat samen méér is dan de som der delen en halen graag het mooiste en het meeste uit onszelf én anderen. Klinkt dat als muziek in je oren? Bekijk dan onze actuele vacatures!

Zou jij via of voor een uitzendbureau willen werken of heb je nog vragen? Deel het met ons via social media!

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!