Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Een ideaal cv voor in de logistiek

#091 Een ideaal cv voor in de logistiek
door Charlotte Vis
16 juni 2017
2 minuten
Versie 1 - 16 juli 2017

Een echte doorzetter, geen 9 tot 5 mentaliteit, en misschien wel in het bezit zijn van een heftruckcertificaat. Het zijn zomaar enkele onderdelen die je tegen kunt komen als je op zoek gaat naar een baan in de logistiek. Vacatures staan vol met dit soort termen, maar wat is nu echt belangrijk en waar letten recruiters op bij het selecteren van de juiste kandidaten? Lees hier waar zij op selecteren, wat dus slim is om op je cv te zetten en zorg ervoor dat jij een streepje voor hebt bij je (volgende) sollicitatiegesprek.

Bereid om te leren

Soms is het van belang dat je bepaalde certificaten hebt voordat je aan de slag mag in een magazijn. Dit kan een EPT, reach- of heftruckcertificaat zijn, maar ook bepaalde opleidingen die ervoor zorgen dat jouw toekomst bij het bedrijf verzekerd is. Laat je niet afschrikken als je (nog) niet de juiste papieren hebt. Vaak heb je de mogelijkheid om - soms zelfs betaald door je werkgever - je alsnog te laten om- of bijscholen. Zo ook bij ons, via de praktijkopleiding van de Manpower Logistics Academy. Als je maar wilt leren!

Fysiek in staat om het werk te verrichten

Van je werk een work-out maken? Het kan als aan je aan het werk gaat als logistiek medewerker. Tijdens het werk wordt er van je verwacht dat je bijvoorbeeld zware dozen tilt of van de ene kant naar de andere kant van het magazijn brengt. Het is dus van groot belang dat je in staat bent om fysiek zwaar werk te verrichten. Een hele fijne sector als je lekker hard wil werken en tegelijkertijd die sixpack tevoorschijn wil toveren.

Secuur en netjes werken

Secuur werken is belangrijk, het laatste wat je namelijk wil is bij het orderpicken voor een stelling staan en hier de verkeerde producten vinden. Ben jij geordend en houd je ervan het overzicht te bewaren, of werk je graag systematisch?Of ben jij een kei in het snel in elkaar zetten van een IKEA kast? Dit zijn hele bruikbare skills voor in de logistiek. Secuur en netjes werken zorgt ervoor dat jij samen met je team efficient werk leveren!

Beschikbaarheid (flexibiliteit is een must!)

Voor veel banen in de logistiek wordt gevraagd om flexibel inzetbaar te zijn. Vaak wordt het werk uitgevoerd door verschillende ploegen, die soms ook ’s nachts werken. Flexibiliteit op het gebied van werktijden en inzetbaarheid is dus een must willen we je goed kunnen inplannen bij je toekomstige werkgever. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw voorkeuren wat betreft de tijden die je werkt. Helaas lukt dat niet altijd en moet je bijvoorbeeld in de avond of nacht werken als je liever overdag aan de slag gaat. Hier staat dan wel weer een extra vergoeding tegenover in de vorm van ploegendiensttoeslag.

Motivatie

Misschien wel de belangrijkste in het rijtje. Gemotiveerde mensen: daar worden we blij van. Met de juiste drijfveren maak jij sowieso sneller kans op die baan. ‘Lekker en veel willen werken’ is al een zo’n drijfveer. Tijdens het (telefonisch) interview is het aan jou om dat ook echt te laten zien en met voorbeelden te komen waaruit blijkt dat jij veel en hard wil werken. Hierbij is het goed om een referentie op te geven die jouw enthousiasme kan bevestigen.

VOG aanvragen/niet in aanraking met politie en/of justitie

Tijdens het (telefonisch) interview wordt er altijd gevraagd of je ooit in aanraking bent geweest met politie of justitie. Als dat zo is krijg je in sommige gevallen geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze heb je nodig als je bijvoorbeeld aan de slag wil gaan in een groot magazijn waar veel waardevolle spullen staan opgeslagen. Er bestaan best wat onduidelijkheden over wanneer je nu wel en wanneer je geen recht hebt op een VOG. Wil jij hier meer over weten? Lees hier meer informatie.

Na het lezen van dit blog weet jij precies wat wij zoeken in logistiek medewerkers en waar wij én opdrachtgevers naar kijken op een cv.. Wil jij die baan als orderpicker bemachtigen? Je weet wat je te doen staat. Je cv updaten en een enthousiast verhaal vertellen wanneer je een (telefonisch) interview hebt met een van onze recruiters.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende vacatures die wij aanbieden in de logistiek? Check hier de vacatures en misschien ben jij de heftruckchauffeur die een van onze opdrachtgevers net nodig heeft. Als leuk extraatje krijg je de kans om ruim 180(!) trainingen te volgen via Studytube om jezelf in je eigen vakgebied en daarbuiten te blijven ontwikkelen.

Succes!

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!