Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontspring jij de boetedans?

#069 Ontspring jij de boetedans?
door Charlotte Vis
07 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 07 april 2017

Nee. Tenminste, niet als je je niet aan de regels in je arbeidscontract houdt. Spoileralert, we know, maar er zijn nu eenmaal regels, zo ook wanneer je in dienst bent bij een werkgever. Om de kans op een boete zo klein mogelijk te maken - en die kans is dus eigenlijk echt niet zo groot - nemen we je mee door de verschillende contractuele voorwaarden en bijbehorende boetes, en wat je kan doen om die boetes te ontlopen. Spoiler nummer 2: lees je contract door, en houdt je eraan. Maar dat spreekt hopelijk voor zich. Ben jij goed op de hoogte van wat een boetebeding inhoudt? Wij helpen je door het doolhof van regeltjes.

Een boetebeding betekent letterlijk: elk beding waarbij wordt bepaald dat een werknemer een fikse boete moet betalen wanneer hij een, in de arbeidsovereenkomst of reglement opgenomen, verplichting niet nakomt. Dus stel je voor: je doet een aanbod voor het verplaatsen van pallets bij een magazijn waarvoor je gewerkt hebt in de tijd dat je nog voor een baas werkte. En laat hem, de voormalig werkgever, volledig buiten beschouwing. Dan kun je in de problemen komen. Als je baas achter jouw nevenactiviteiten komt dan kan hij je, als dit is opgenomen in je contract, een boete opleggen. Naast een verbod op nevenwerkzaamheden zijn er nog meer redenen waarom je een boete kunt krijgen.

Concurrentiebeding

Veel werkgevers willen niet dat hun personeel bij een directe concurrent aan de slag gaat, omdat je veel kennis hebt die je kunt overdragen. Mocht dit van belang zijn dan neemt je werkgever een concurrentiebeding op in je contract. Een concurrentiebeding treedt alleen in werking als het dienstverband beëindigd is en zorgt ervoor dat je minder mogelijkheden hebt bij het solliciteren nadat je besluit te vertrekken bij een werkgever, of als je wordt ontslagen. Als je bijvoorbeeld als online marketeer bij een telecombedrijf werkzaam bent en je wil in dezelfde functie aan de slag bij een directe concurrent. Dan kan je voormalige werkgever een beroep doen op het concurrentiebeding.

Relatiebeding

Een relatiebeding kan alleen in werking treden na het beëindigen van het dienstverband en betekent voor jou als werknemer dat je te maken krijgt met bepaalde beperkingen. Zo mag je nadat je uit dienst bent geen contact opnemen met relaties en bedrijven waar jouw werkgever zaken mee doet of heeft gedaan. Ook als jij persoonlijk niet met dit bedrijf of deze persoon hebt samengewerkt. Zie het zo: je baas wil gewoon niet dat jij zijn werk afpakt.

Geheimhoudingsbeding

Ieder bedrijf houdt graag belangrijke informatie voor zichzelf. Want voor je het weet gaat de concurrent ermee aan de haal en zijn je werkgever en jij alle toffe ideeën kwijt. Om dit in de kiem te smoren als personeel weggaat, misschien wel na een vervelend voorval, kan je werkgever besluiten afspraken hierover vast te leggen in je contract. Zo kan je werkgever met een gerust hart zijn diepste geheimen aan je prijsgeven en kan jij op die manier van de grootste toegevoegde waarde voor het bedrijf zijn.

Anti-ronselbeding

Bedrijven willen graag goede werknemers behouden. Om deze reden kunnen ze een anti-ronselbeding opnemen in het contract of reglement. Zo voorkomen ze dat als jij bij een ander bedrijf gaat werken, je collega’s meeneemt. Of wanneer je voor jezelf begint ervoor zorgt dat je collega’s voor jou aan het werk gaan.

Redelijkheid

Een boetebeding is niet in alle gevallen rechtvaardig. De regels moeten logisch zijn en passen bij de werkzaamheden. Soms kan een boetebeding zelfs in zijn geheel of gedeeltelijk worden vernietigd door een rechter. Als je bijvoorbeeld als klantenservice medewerker bij een bank hebt gewerkt en je na drie jaar uit dienst te zijn getreden bij de concurrent aan de slag wil. In dat geval kan de baas waarvoor je bij die bank werkte je geen boete voor een concurrentiebeding meer opleggen. Daarnaast moeten de voorwaarden voor een beding altijd opgenomen zijn in een reglement waarnaar verwezen wordt of in het contract dat je ondertekent.

Zonder dat de regels zwart op wit staan mag je (oude) werkgever je geen boete opleggen. Voor tijdelijke contracten wordt het concurrentiebeding tegenwoordig vrijwel niet meer opgenomen. Deze regel is onderdeel van de Wet werk en zekerheid (Wwz) en geldt voor arbeidsovereenkomsten die op of na 1 januari 2015 zijn gesloten. Alleen als de werkgever schriftelijk uitlegt waarom een concurrentiebeding noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen, mag het beding nog wel in de arbeidsovereenkomst worden opgenomen. Wanneer deze motivering ontbreekt, is het beding niet geldig.

Ben je het er niet mee eens?

Heb je een boete gekregen voor afspraken die je volgens je (vorige) werkgever niet bent nagekomen en ben je het er niet mee eens? Je hebt altijd de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Hiervoor kun je het beste terecht bij je rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket.

Meer Sollicitatietips!

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#069 Ontspring jij de boetedans?
door Charlotte Vis
07 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 07 april 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!