Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Factoren die jij belangrijk vindt als je aan de slag wil als klantenservice medewerker!

#056 Factoren die jij belangrijk vindt als je aan de slag wil als klantenservice medewerker!
door Charlotte Vis
22 februari 2017
2 minuten
Versie 1 - 22 februari 2017

Ben je opgeleid tot administratief medewerker? Dan heb je grote kans dat je aan de slag gaat als klantenservice medewerker in een call- of contact center. Veel grote, maar ook kleine bedrijven hebben een afdeling waar (potentiële) klanten terecht kunnen met al hun vragen. Ben jij altijd heel erg behulpzaam en komen mensen naar jou voor advies? Dan is zo’n baan geknipt voor jou. Uit onderzoek blijkt dat naast het ontvangen van een salaris een goede motivatie is om aan het werk te blijven, je ook andere incentives nodig om je werklust te behouden (Bron: iG!) . Maar wat dan, horen we je denken. We zetten alle factoren op een rijtje.

Doorgroeimogelijkheden

Als startende klantenservice- of callcentermedewerker heb je nog niet zoveel taken. Je beantwoordt binnenkomende telefoongesprekken en handelt vragen af. Soms moet je mensen zelf bellen en hen aanbiedingen doen, that they can’t refuse! Hiervoor word je getraind om zoveel mogelijk uit je gesprekken te halen. Heb jij deze commerciële skills al onder de knie en wil je graag meer uit je baan halen is er de mogelijkheid om door te groeien naar een managementfunctie. Hierbij krijg je een breder takenpakket waarin je mensen onder je hebt die je aanstuurt, roosters maakt en beoordelingsgesprekken voert.

Parttime werken

Als klantenservice medewerkers mogen kiezen tussen parttime of fulltime aan de slag gaan als dan kiezen ze het liefst voor een parttime baan. De werkzaamheden zijn, door de gunstige tijden, vaak goed te combineren met het onderhouden van een druk gezin, een tijdrovende studie of andere werkzaamheden. Doordat klantenservice-afdelingen overdag vaak variërende openingstijden hebben en soms zelfs ‘s nachts bereikbaar zijn, is dit de perfecte baan voor mensen die hun werk graag combineren met andere dingen.

Werksfeer

Elke dag naar het werk gaan zodat je aan het einde van de maand weer geld hebt om de boodschappen van te betalen, houdt niemand heel lang vol. Een fijne werksfeer en leuke collega’s zijn heel belangrijk om gemotiveerd te blijven en met plezier naar je werk te gaan. Een fijne werksfeer staat bijna bovenaan het eisenlijstje van de klantenservice medewerker die werkzaam is of een nieuwe baan zoekt.

Cijfers

Het merendeel, 66% van alle medewerkers die als klantenservice medewerker aan de slag gaat, is vrouw. De meesten werken in de Randstad en zijn tussen de 25 en 29 en 50 en 66 jaar oud. Een gemêleerde groep die gemiddeld 42 minuten reistijd van en naar het werk heeft. (Bron: iG!)

Reiskostenvergoeding

Met een gemiddelde reistijd van 42 minuten van en naar het werk is het fijn als je hiervoor gecompenseerd wordt. Als je vijf dagen in de week werkt zijn dat 210 minuten per week en 164,5 uur per jaar. Op jaarbasis ben je gemiddeld 6,9 volle dagen aan het reizen. Bedenk je eens wat je met zoveel (vrije) tijd kunt doen! Gelukkig zien werkgevers dit ook in en bieden zij graag een compensatie voor de reistijd. Al dan niet in de vorm van een geldbedrag, een abonnement voor het openbaar vervoer of momenten dat je iets eerder mag stoppen met werken.

Kan jij je helemaal vinden in de onderwerpen die hierboven beschreven staan? Kom in actie en solliciteer op onze openstaande functies. Onze klanten spelen uitstekend in op jullie wensen!

Meer Sollicitatietips!

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#056 Factoren die jij belangrijk vindt als je aan de slag wil als klantenservice medewerker!
door Charlotte Vis
22 februari 2017
2 minuten
Versie 1 - 22 februari 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!