Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

8 reden waarom jij je hef- en reachtruckcertificaten via Manpower wil halen

#075 8 reden waarom jij je hef- en reachtruckcertificaten via Manpower wil halen
door Charlotte Vis
21 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 21 april 2017

Het behalen van je hef-, reachtruck- en elektrische pallettruckcertificaten brengt heel veel mogelijkheden met zich mee. Je kunt je loopbaan anders inrichten door een hogere functie te bekleden, maar ook je werkzaamheden uitbreiden. Zo wordt je werk uitdagender en is je baan in de toekomst (meer) verzekerd.

Als je online zoekt naar de mogelijkheden om jezelf op te leiden lijken deze wel eindeloos. Wij vertellen je waarom je bij ons moet en, nog belangrijker, wilt zijn:

Alle certificaten in 5 dagen

De opleiding duurt in totaal 5 dagen, waarvan 1 thuisstudie dag. Tijdens de opleiding leer je hoe je de verschillende apparaten veilig bestuurt en kwalificeer je jezelf voor interne transport functies. Als jij en wij al weten waar je na je opleiding zult starten, wordt je opleiding - en dus vooral het parcour - aangepast aan de realistische situatie bij je toekomstige werkgever.

Zonder ervaring toch aan de slag

Wij kijken verder dan alleen het cv. Wil je graag aan de slag in de logistiek, maar heb je nog geen ervaring of papieren? No problem! Door middel van verschillende gesprekken en een korte test gaan we samen kijken of je geschikt bent voor de job en hoe we jou zo snel mogelijk aan het werk krijgen. Win-win!

Veel oefentijd

Doordat we zoveel trucks hebben hoef je tijdens je lessen nooit te wachten op je voorganger. Je rijdt op trucks van allerlei merken zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je op een hef- of reachtruck rijdt die je nog niet kent. Anders gezegd: je bent straks van alle logistieke markten thuis!

Alle scenario’s

Er worden verschillende scenario's op locatie gesimuleerd, zodat je een goed beeld krijgt van wat je allemaal tegen kan komen als je aan het werk gaat. Dat betekent de volgende opdrachten:
Je maakt met een heftruck slaloms om pylonen heen die heel gemakkelijk kunnen omvallen. Het omvallen van een pylon staat gelijk aan het maken van schade. Zo leer je te allen tijde controle houden.

  • Je vervoert pallets met allerlei soorten materialen: (grote) dozen, tonnen en vloeistoffen.
  • Je leert vrachtwagens beladen volgens de manieren van het zogenoemde inrijden en het zijladen.
  • Je leert secuur door gangpaden te rijden die steeds smaller gemaakt kunnen worden.
  • Je leert omgaan met verschillende soorten stellingen zoals de normale, doorrijd- en inrijdstellingen.

96% direct aan het werk

Als je proactief wordt opgeleid, word je niet alleen ‘maar’ opgeleid. Direct na het behalen van de certificaten, of soms zelfs tijdens dat jij de opleiding volgt, gaan wij aan de slag om werk voor je te vinden. Er wordt dus een compleet plaatje aangeboden: we bieden niet alleen een opleiding aan, maar vinden ook voor circa 96% een passende baan!

Theorie op je eigen tempo

Voordat je met het praktijkgedeelte aan de slag mag, moet je eerst je theorie afronden. Dit kan thuis via een e-learning programma. Op de locatie wordt hier alleen een korte samenvatting van gegeven zodat je zoveel mogelijk tijd kunt besteden aan het oefenen en rijervaring op te doen. Wel zo leuk, toch?

Denken vanuit je toekomstige werkgever

Als je al weet waar je aan de slag gaat kun je bij ons maatwerk verwachten. We bereiden je voor door de oefenomgeving aan te passen naar jouw toekomstige werkplek. De eisen die een opdrachtgever stelt aan kandidaten worden hierbij ook meegenomen. Op deze manier kunnen we je nog beter voorbereiden om sneller zelfstandig aan de slag te kunnen.

We kijken verder

Tijdens de opleiding wordt niet alleen gekeken naar hoe een je een hef- of reachtruck bestuurt, maar wordt er ook rekening gehouden met hoe jij je gedraagt en wat je houding is tegenover het werk dat je gaat doen. Op deze manier proberen we voor iedereen die de opleiding volgt de beste aansluiting op de arbeidsmarkt te vinden.

Genoeg redenen om voor ons te kiezen als je niet alleen een opleiding wil, maar ook graag meteen aan het werk wil nadat je jouw certificaten hebt behaald. Wil jij weten welke mogelijkheden we voor jou hebben? Klik hier voor meer informatie en meld je eenvoudig aan!

Meer Sollicitatietips!

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#075 8 reden waarom jij je hef- en reachtruckcertificaten via Manpower wil halen
door Charlotte Vis
21 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 21 april 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!