Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Van orderpicker tot magazijnchef: deze doorgroeimogelijkheden heb jij!

#072 Van orderpicker tot magazijnchef: deze doorgroeimogelijkheden heb jij!
door Charlotte Vis
24 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 24 april 2017

De orde bewaken, zorgen dat pakketjes op tijd worden geleverd en de verantwoordelijkheid dragen voor een zo efficiënt mogelijke opslag van goederen. Het leven van een orderpicker is veelzijdig zit vol met (doorgroei)mogelijkheden.

Vaak beginnen magazijnmedewerkers op jonge leeftijd als orderpicker in een opslagplaats. Gevestigd in een bedrijf of een groot distributiecentrum van een supermarktketen. Naarmate je meer ervaring opdoet en de mogelijkheden benut kun je zelfs doorgroeien naar magazijnchef. Wij vertellen je hoe.

Orderpicker

Om als orderpicker aan de slag te gaan heb je doorgaans geen opleiding of certificaten nodig. De perfecte manier om beginnen met je loopbaan als je bijvoorbeeld gestopt bent met je opleiding, of in de zomer wanneer het vaste personeel op vakantie gaat. Tijdens het werk zorg je voor de in- en uitvoer van goederen en draag je bij aan het op tijd leveren van pakjes bij de ontvanger. Deze werkzaamheden doe je zowel met de hand als machinaal, samen met een team van orderpickers, hef- en reachtruckchauffeurs, inkopers, beladers en (vrachtwagen)chauffeurs.

EPT, hef- of reachtruckchauffeur

Heb je het orderpicken volledig in de vingers en kent het op tijd pakjes verzamelen geen geheimen meer? Dan heb je de mogelijkheid om jezelf op te leiden en je papieren te halen om met een elektrische pallet truck (EPT) om te leren gaan en/of het eigen maken van het rijden op een ref- of reachtruck. Met deze certificaten ga je erop vooruit in salaris en is de toekomst van je baan een stukje zekerder. In het magazijn krijg je meer verantwoordelijkheden in de vorm van de voorraad op de juiste plekken zetten en kun je verder groeien naar de rol van magazijnchef.

Haal je certificaten via Manpower

Wist je dat je via ons je EPT, hef- en reachtruckcertificaten kunt halen? Het is heel gemakkelijk. Tijdens een vijfdaagse opleiding leer jij alle ins and outs van het veilig verplaatsen van goederen die heel hoog staan met een heftruck tot het vakbekwaam besturen van een reachtruck. Dit en nog veel meer, ga je er allemaal leren. Naast de juiste papieren zorgen wij er meteen voor dat je een baan hebt als je klaar bent en we betalen 75% mee. Een kans die je niet aan je voorbij wil laten gaan!

Klik hier voor meer informatie

Belader / chauffeur

Als uitstapje van het orderpicken kun je er soms voor kiezen om belader/chauffeur te worden. Hiervoor moet je in het bezit zijn van minimaal een rijbewijs B. Je rijdt met een busje rond, volgeladen met bestellingen en deze lever je af bij ontvangers. Aan het begin van je werkdag bekijk je samen met je magazijnchef de paklijst, check je waar je allemaal naartoe moet en zorg je ervoor dat alle pakketjes die jij moet rondbrengen op tijd in je busje geladen zijn. Na deze controle drink je nog een bak koffie en ga je aan de slag, mensen blij maken met hun op tijd geleverde bestelling.

Magazijnchef

De rol met de grootste verantwoordelijkheid heb je als magazijnchef. Hierbij stuur je mensen aan, zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en kan personeel bij jou terecht voor zaken die spelen op zowel werk- als privévlak. Je motiveert en stimuleert het personeel om elke dag het beste uit zichzelf te halen en beheert de volledige locatie. Van de bevoorrading tot het controleren en verzenden van bestellingen. Om deze rol te vervullen heb je vaak minimaal een mbo opleiding nodig en/of relevante werkervaring.

Wil jij ook groeien, maar moet je nog ergens beginnen? Grijp nu je kans en start als magazijn medewerker. Wie weet ben jij binnen no-time de chef. Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer!

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#072 Van orderpicker tot magazijnchef: deze doorgroeimogelijkheden heb jij!
door Charlotte Vis
24 april 2017
2 minuten
Versie 1 - 24 april 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!