Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nederlandse werkgevers verwachten voor het negende kwartaal op rij groei in werkgelegenheid

#067 Nederlandse werkgevers zijn voor de negende kwartaal op rij positief
door Charlotte Vis
07 april 2017
1 minuut
Versie 1 - 07 april 2017

De werkgelegenheid groeit verder, zo blijkt uit de MEOS (ManpowerGroup Employment Outlook Survey) voor het tweede kwartaal van 2017. Werk je in de financiële of zakelijke dienstverlening, of bij een nutsbedrijf? Dan hoef jij het minst te vrezen voor je baan als we de voorspellingen van de werkgelegenheidscijfers bekijken.

Met scores van +12% en +7% verwachten deze sectoren flink te groeien aankomend kwartaal. De minste groei wordt verwacht in de groot- en detailhandel en horeca, en in de landbouw en visserij met -3% en -4%.

Bekijk het volledig onderzoek hier

Verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat de voorspellingen van de werkgelegenheidscijfers niet zo hard groeide dan gewenst. Denk hierbij aan de Brexit, de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en die van ons. Ondanks deze vrees blijkt dit weinig invloed te hebben op het aannemen of ontslaan van mankracht. Inmiddels voor het negende kwartaal op rij zien werkgevers de toekomst van de arbeidsmarkt positief in.

Wat een verschil ten opzichte van ruim twee jaar geleden. Toen zagen de vooruitzichten er een stuk minder rooskleurig uit. Bekijk hier de diverse MEOS uit 2015.

meos-Q2-2017

Wat is de MEOS?

Deze resultaten komen uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q2). Vier keer per jaar stellen we duizenden werkgevers over de hele wereld – en 750 in Nederland – dezelfde vraag: Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid de komende drie maanden op uw vestiging verandert in vergelijking met het vorige kwartaal?
Het antwoord op die vraag is de basis voor MEOS.

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#067 Nederlandse werkgevers zijn voor de negende kwartaal op rij positief
door Charlotte Vis
07 april 2017
1 minuut
Versie 1 - 07 april 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!