Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bagagemedewerker worden? Over deze eigenschappen beschik jij!

#057 Heb jij wat ervoor nodig is om bagagemedewerker te worden?
door Charlotte Vis
23 februari 2017
3 minuten
Versie 1 - 23 februari 2017

Aan het werk op een van de mooiste luchthavens van de wereld, werken in een internationale omgeving en de mogelijkheid om flinke spierbundels te kweken. Dit wordt allemaal mogelijk als je aan de slag gaat als bagagemedewerker op Schiphol.

Je ontvangt lekkere toeslagen bovenop je salaris, fikse korting met je Schipholpas en als je een rijbewijs B hebt, kun je worden opgeleid tot rijder (met een volgeladen wagen over het vliegveld scheuren). Klinkt dit als de perfecte baan voor jou? Wij vertellen je wat je ervoor nodig hebt.

Beresterk

Tijdens het hoogseizoen is het aanpoten geblazen in de bagagekelders van Schiphol. Er vliegen in deze periode ruim 17 miljoen mensen die allemaal zo’n 10 tot 23 kg bagage meenemen die jij gaat sorteren, laden en lossen. Lekker geld verdienen en tegelijkertijd werken aan een fit lijf, hello sixpack! Je transporteert alle bagage tussen de verschillende afhandelingslocaties en zorgt ervoor dat transferbagage overgezet/gelabeld en gecodeerd wordt zodat het bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt.

Flexibel inzetbaar

Woon je in een straal van 50 km rond de luchthaven, kun je om 06:00 uur aanwezig zijn en ben je een echte vroege vogel, super! Dan heb je de mogelijkheid om vroege diensten te draaien. Ben je een echt nachtdier, nog fijner! In dit geval heb je soms de kans om ’s avonds of ’s nachts te werken. Hier staan dan weer fijne toeslagen tegenover. De diensten zijn altijd minimaal 3 uur, maar kunnen ook 5 of 7 uur duren. Bonuspunten scoren? Wees dan ruim beschikbaar!

Binnenstebuiten gekeerd

Om aan de slag te kunnen op de luchthaven moet je aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen worden gesteld omdat je in een streng beveiligde omgeving werkt waar alle risico’s worden uitgesloten. Dit betekent dat je pas in aanmerking komt voor deze job als je nog nooit in aanraking bent geweest met politie of justitie en minimaal 8 jaar staat ingeschreven op een Nederlands woonadres. Voordat je mag beginnen met werken word je onderworpen aan strenge screenings. Hierin wordt onderzocht of er iets in je verleden heeft plaatsgevonden dat een bedreiging kan vormen voor de werkzaamheden die je gaat verrichten.

Naast dat je fysiek sterk moet zijn en flexibel inzetbaar bent, heb je nog andere skills nodig om als bagagemedewerker aan de slag te kunnen:

  • Je hebt minimaal een vmbo-diploma behaald of ervaring in de logistiek
  • Je beschikt over goede computervaardigheden. Tijdens de training ga je toetsen maken die worden afgenomen via een computer.
  • Je hebt geen vakantieplannen tussen 15 juli en 15 augustus 2017
  • In verband met het fysiek zware werk dien je minimaal 18 jaar te zijn.
  • Je bent 1 week volledig beschikbaar voor het volgen van een fulltime training waarvoor je alvast salaris ontvangt.

Ben je na het lezen van de verschillende functie-eisen super enthousiast en kun je niet wachten om tebeginnen? Geen nood, onderaan de pagina kun je naar de vacature en solliciteren. Doe dit zo snel mogelijk, het gehele proces van het solliciteren tot het werkelijk aan de slag gaan neemt ongeveer 4-8 weken in beslag. Je geduld wordt beloond!

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#057 Heb jij wat ervoor nodig is om bagagemedewerker te worden?
door Charlotte Vis
23 februari 2017
3 minuten
Versie 1 - 23 februari 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!