Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ervaring waar je wat aan hebt!

#052 Ervaring waar je wat aan hebt!
door Suzanne van der Eerden
10 februari 2017
2 minuten
Versie 1 - 10 februari 2017

Ervaring waar je wat aan hebt: dat wil natuurlijk iedereen. De ene werkervaring is de andere niet, en hoe verrassend dit in praktijk maar weer kan zijn valt eenvoudig te illustreren. Tenminste, eenvoudiger dan je misschien denkt. Als uitzendbureau en opdrachtgever weten wij als geen ander wat onze klanten willen en waar kandidaten die competenties en vaardigheden ontwikkelen. Think about it: werken onder druk en écht luisteren naar een klant begint al bij het opnemen van een bestelling in het restaurant tijdens spitstijd.

Evengoed weten we dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Daarom vier sprekende voorbeelden van hoe jouw werkervaring tijdens je studententijd je misschien onverwachts geschikt maakt voor vacatures. Lees en leer waarmee wij onze klanten kunnen overtuigen van het feit dat jij de ideale kandidaat bent. Spoileralert: dit zijn de drie meest gebruikelijke:

  1. Horecamedewerker
  2. Nagelstyliste
  3. Callcentermedewerker

Van de bar naar de bank

Van de bediening naar de bar en weer terug: menig student en afgestudeerde heeft horeca-ervaring. Het is een bijbaan waar je eigenlijk veel meer waardevolle zaken leert dan je in eerste instantie verwacht. Je leert omgaan met een hoge werkdruk (piekuur op vrijdagavond) en veeleisende gasten (‘mijn biefstuk wil ik een beetje medium rare maar ook niet te rare maar ook niet te medium.’). Je leert werken ook in een team: communicatie is key, van de keuken tot de eettafel. Maar vooral leer je ook luisteren: heeft iemand een allergie, wat was er niet naar wens en wat kun je doen om iemand tevreden weg te laten gaan? Dat luisteren, doorvragen, samenvatten en dat alles met enig enthousiasme en empathie, maakt je vaak heel geschikt voor een callcenterbaan, bijvoorbeeld als klantadviseur bij KNAB.

Zorgen voor elkaar

Of je nu twintig, dertig of veertig jaar oud was: je hebt in de zorg gewerkt. Je bent betrokken bij de mensen om je heen, misschien altijd al wel geweest. De empathie voor en interesse in mensen die in slechte gezondheid verkeren en daar - om welke reden dan ook - nog meer nadelen aan ondervinden, zijn het meest geholpen dankzij iemand zoals jij. Jouw ervaring in de zorg maakt je bij uitstek een gewenst teamlid bij bijvoorbeeld zorgverzekeraar VGZ. Op de klantenservice, om mensen telefonisch te woord te staan en hen te helpen bij het vinden van een oplossing. Voor een administratief probleem, dat soms simpelweg zwaarder valt. Iemand die dat begrijpt, is goud waard.

De fijne motoriek

Als nagelstyliste kun je natuurlijk in een schoonheidssalon gaan werken. Het is tenslotte niet alleen een logische keuze, maar waarschijnlijk ook hetgeen dat je graag wilt. Maar wist je dat het beheersen van zulke verfijnde motoriek, en fijne maar vaste handen nog meer voordelen kent? Grote kans namelijk dat jij uitblinkt in priegelwerk en daarom ben je heel gewild voor de productie van technische onderdelen. Echt? Ja echt: het in elkaar zetten van een moederbord van telefoons of computers wordt graag toevertrouwd aan hen die ervaring hebben met secuur werken!

Welkom bij ManpowerGroup

Wellicht heb je één van bovenstaande stappen al wel eens gezet. Misschien ben je wel dat luisterend oor, heb je geduld met klanten en ga je tot het uiterste om een oplossing te vinden. Dan ben je een waardevolle collega en toevoeging aan het team. Voor onze klanten, maar zeker ook voor ons! Heb je er wel eens bij stilgestaan dat onze online recruiters zich ook dagelijks bezighouden met bovenstaande competenties? Zo niet, dan bij dezen. En laten wij nu net op zoek zijn naar collega’s zoals jij. Vind jij ons?

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#052 Ervaring waar je wat aan hebt!
door Suzanne van der Eerden
10 februari 2017
2 minuten
Versie 1 - 10 februari 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!