Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ervaring of diploma’s in de techniek? Dan sta je sterk de komende jaren!

#048 Jouw ervaring in de techniek
door Suzanne van der Eerden
31 januari 2017
2 minuten
Versie 1 - 31 januari 2017

Werkgevers hebben de grootste moeite met het vinden van gespecialiseerd technisch personeel. Dat blijkt uit de MEOS, de Manpower Employment Outlook Survey. Het onderzoek, dat werkgevers vraagt naar hun perspectieven en verwachtingen op korte termijn, laat zien dat met name technici in de operationele machine techniek en vaklieden zoals elektriciens en machine operators bijzonder lastig te vinden zijn. Balen voor hen, maar goed nieuws voor jou wanneer je over diploma’s en ervaring in de techniek beschikt! Je bent namelijk gewilder dan ooit. Is dat geen heerlijke positie op de arbeidsmarkt?

Van de top 3 schaarse krachten op de arbeidsmarkten, zijn er twee die specifiek betrekking hebben op machinale operatie en processen. Je kunt hierbij denken een procesoperator in een chipsfabriek of een productieleider in de medicijnenbranche.

Oorzaak en gevolg

De vinger wordt eenvoudig op de zere plek gelegd: de belangrijkste oorzaak is het gebrek aan kandidaten in dat veld. Weinig mensen volgen nog de juiste opleidingen. Maar minstens zo belangrijk zijn de twee daaropvolgende redenen van het nijpende tekort: de kandidaten die er wel zijn missen relevante werkervaring, volgens 18% van de ondervraagde werkgevers. Het niet hebben van de juiste certificaten en harde competenties is vervolgens nog eens 20% de reden waarom zij hun vacatures niet vervuld krijgen. En daar ligt jouw kans!

20170130 TSS infographic WWW (201702021333113311)

Heb je al wel werkervaring of certificaten in de techniek, een opleiding in de techniek of een VAPRO A en misschien zelfs ook al B of C? Met jouw toekomst zit het dan wel goed! Er zijn heel wat werkgevers door heel Nederland die in de rij staan om met jou in gesprek te gaan.

De Manpower Operator Academy

Heb je wel die drive om je sterk te maken maar mist je cv nog die essentiële elementen? Dan zijn wij er voor jou. Middels onze Manpower Operator Academy kun je namelijk in rap tempo om- of bijgeschoold worden en stomen wij je klaar voor een echte baan. Drie maanden theorie breng je daarna in praktijk bij grote namen! Bijkomend voordeel is dat wij in veel gevallen de meeste kosten voor onze rekening nemen. (Bijna) gratis dus!

Het resultaat na twee jaar? Een goede praktijkstudie, de juiste certificaten én zeer relevante werkervaring: sterker kun je niet staan op de arbeidsmarkt, jouw toekomst zit dan wel goed.

Lees meer & meld je aan

Interessante Techniek vacatures

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#048 Jouw ervaring in de techniek
door Suzanne van der Eerden
31 januari 2017
2 minuten
Versie 1 - 31 januari 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!