Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Als flexkracht een huis kopen dankzij een perspectiefverklaring van Manpower

#016 De intentieverklaring voor flexkrachten
door Charlotte Vis
30 november 2016
2 minuten
Versie 1 - 30 november 2016

Het wordt voor flexkrachten van Manpower makkelijker om een huis te kopen. Manpower sluit zich samen met acht anderen uitzendondernemingen vanaf volgend jaar aan bij de perspectiefverklaring. Deze verklaring moet uitgroeien tot de marktstandaard voor flexkrachten die een huis willen kopen. Zo krijgen meer mensen die niet in vast dienstverband werken ook de mogelijkheid een lening af te sluiten voor het kopen van een woning.

Wat is het & hoe werkt het?

De perspectiefverklaring is een officieel document dat je helpt bij het kunnen afsluiten van een lening voor het kopen van een huis. Het document is speciaal voor flexkrachten en is te vergelijken met een werkgeversverklaring (of intentieverklaring), die vaste werknemers krijgen. De perspectiefverklaring laat een geldverstrekker zien wat jouw mogelijkheden zijn om een inkomen te verdienen dat stabiel blijft in de toekomst. Dit wordt onder andere gebaseerd op de competenties, werkervaring en je opleidingsniveau. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor zo’n verklaring kijken we kritische naar je cv en voeren we ook persoonlijk gesprekken.

Waarom?

Met de verklaring kunnen mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst makkelijker de financiering voor een koophuis rondkrijgen. Het is namelijk een bewijs van een werkzekere toekomst, waardoor een geldverstrekker meer vertrouwen in jouw financiële situatie krijgt. Deze verklaring is een bewijs waarbij niet alleen het arbeidscontract van belang is, maar ook de achtergrond van de aanvrager telt mee. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Hoe meer vertrouwen in jouw financiën, hoe groter de kans op een lening en dus: des te groter de kans dat jij je droomhuis kunt kopen!

Voor wie is het?

Als uitzendkracht bij Manpower kun je vanaf begin dit jaar (2017) zo’n verklaring aanvragen. Voorwaarde is dat je op het moment van aanvragen in dienst moet zijn van Manpower én je salaris van ons ontvangt. Jezelf alleen inschrijven voor een Mijn Manpower account voldoet niet. Daarnaast heb je minimaal één jaar werkervaring via Manpower, zodat we je ook echt goed kunnen beoordelen.
Wil jij in 2017 graag een huis kopen en denk je daarvoor zo'n perspectiefverklaring nodig te hebben? Dan gaan we er alles aan doen jou daarbij te helpen! Laat hieronder je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte. Zodra de perspectiefverklaring definitief beschikbaar wordt gesteld voor de uitzendkrachten van Manpower, we verwachten dit begin volgend jaar, ben je de eerste die het weet!

Laat hier je naam en e-mailadres achter.

Wil jij meer weten over de perspectiefverklaring?

Wil je weten of jij kans maakt op een perspectiefverklaring? Of wat het verschil is tussen een intentie- en een perspectiefverklaring? Bekijk hier de meest gestelde vragen!

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#016 De intentieverklaring voor flexkrachten
door Charlotte Vis
30 november 2016
2 minuten
Versie 1 - 30 november 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!