Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bijzondere, onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek

#041 Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek
door Suzanne van der Eerden
14 november 2016
2 minuten
Versie 1 - 14 november 2016

Een sollicitatiegesprek is heel veel dingen: spannend, stressvol, moeilijk - of soms juist heel simpel -, of ingewikkeld. Maar een sollicitatiegesprek kan ook zeker verrassend zijn. Ook werkgevers willen uniek zijn en kunnen besluiten om hun sollicitatietechniek een eigen draai te geven, om zo meer over jou te weten te komen. Dit doen ze door verrassende vragen te stellen die op het eerste gezicht nergens op slaan. Waarom doen ze dat? Spoileralert: ze willen dingen te weten komen van jou die niet op je cv staan.

We beginnen met een makkelijke: Wat heb je niet op de cv kunnen zetten?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld door Sr. Richard Branson van Virgin Airlines, en is bedoeld om echt meer over de sollicitant te weten te komen. Tenslotte, als je alles wat je wilt weten van een cv kunt halen, is er geen - of te weinig - reden voor een sollicitatiegesprek. Krijg jij zo’n vraag in een gesprek, dan kun je met jouw antwoord goed laten zien wat je passie of drijfveer is.

Een vraag waar je langer over na moet denken dan verwacht; Als je een dier zou zijn, welk dier ben je?

Screenshot_18Bij een vraag als deze gaat het niet per se om wat je kiest, maar waarom je een bepaald dier kiest. Kies je een dolfijn omdat het het lievelingsdier is, dan zal niemand genoegen nemen met je antwoord. Denk dus groter en bewuster. De uitvoerend assistent van Ryan Holmes van Hootsuite, gaf bijvoorbeeld als antwoord: “Ik ben een eend: boven het wateroppervlak altijd kalm, maar onder water werk ik als een gek om zaken geregeld te krijgen!”

Dat is een antwoord waarmee een werkgever meteen meer snapt van jou als persoon, en van jouw manier van werken.

Je vrienden vragen het vast ook wel eens: Hoe gek ben jij?

Hier moet je zelfverzekerd antwoord op kunnen geven, je kent jezelf tenslotte het beste. Ga je wel eens boodschappen doen verkleed als banaan, gewoon omdat je het grappig vindt? Dan ben je waarschijnlijk een 11 op een schaal van 1 tot 10. Is jouw idee van gekkigheid je koffie in een mok in plaats van in een kopje te schenken, dan scoor je wat lager op de schaal.

Een vraag als deze wordt doorgaans gesteld door partijen die een goede gek juist weten te waarderen, omdat het bij hun bedrijfscultuur past. Schroom niet om even na te denken welk soort gekte bij je past!

Denk snel: Wat zou je doen in het geval van een zombie apocalyps?

Screenshot_19Je antwoord op deze vraag laat zien wat voor jou belangrijk is , wat je normen en waarden zijn. Je moet er ook vooral niet te lang over nadenken. Zou je het op het lopen zetten, een doordacht plan maken, onder de dekens kruipen, of zorgen dat vrienden en familie veilig zijn voordat je jezelf redt? Think about it: wat zegt dat over jou?

Gekke vragen, slimme antwoorden

Bovenstaande vragen zijn voornamelijk bedoeld om wat meer over jou als persoon te weten te komen. Behalve deze vragen, worden er tijdens sollicitatiegesprekken ook vaak vreemde of gekke vragen gesteld om bepaalde testjes uit te voeren. Hoe snel kun je rekenen, hoe schakel je en hoe is het gesteld met je analytisch inzicht? Voorbeelden hiervan zijn:

  1. In een aquarium zwemmen tweehonderd goudvissen en twee piranha’s. 
    Hoeveel goudvissen moeten de piranha’s eten om negenennegentig procent goudvissen in de tank te hebben?
  2. Wat is de kans dat je zeven gooit met twee zeszijdige dobbelstenen?
  3. Je hebt acht steentjes die hetzelfde wegen, zeven hebben hetzelfde gewicht, één weegt minder. Je hebt een weegschaal ter beschikking. Vind in minder dan drie stappen de steen die minder weegt.

In het geval van de eerste reeks gekke vragen is een fout antwoord eigenlijk niet mogelijk, het geeft gewoon aan hoe jij dingen ervaart en in het leven staat. De tweede reeks vreemde vragen vertelt een werkgever wel degelijk iets over je capaciteiten. In het geval van gecompliceerde vraagstellingen & bijzondere kwesties: hoe kom jij tot een goed antwoord?

We dagen je uit: deel je antwoord op bovenstaande vragen 1, 2 en 3 hier.

Welke vreemde of onverwachte vraag kreeg jij weleens tijdens een sollicitatie? Vertel het ons!

Bron: Fivesquid, Careerwise

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#041 Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek
door Suzanne van der Eerden
14 november 2016
2 minuten
Versie 1 - 14 november 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!