Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

"Een baan is ook...focus op anderen kunnen leggen."

#014 Wat werk voor Ayal betekent
door Suzanne van der Eerden
14 december 2016
1 minuut
Versie 1 - 14 december 2016

Werk is belangrijk. Belangrijk omdat het je inkomen biedt, maar voor veel mensen vooral omdat het hen een perspectief biedt. Je hebt een focus, een doel. Je zult groeien omdat je dat wilt. Op deze manier kun je je plek veroveren in de maatschappij en tegelijkertijd jezelf en een ander helpen. Een baan is veel meer dan een loonstrookje, daar kan Ayal (45) over meepraten.

Een baan is ook… focus op anderen kunnen leggen.20161207 Meer dan een baan Ayal WWW

“In Ethiopië werkte ik voor een maatschappelijke organisatie die mensen van verschillende religies met elkaar in gesprek bracht, om zo begrip en tolerantie voor elkaar te creëren. Dat was niet altijd makkelijk, maar het maakte me echt gelukkig.

De baan die me zo met geluk vervulde, was uiteindelijk de reden dat ik mijn geboorteland moest ontvluchten. Twee jaar lang woonde ik in een vluchtelingenkamp in Kenia. Voor mij was het de treurigste plek op aarde.

Sinds drie jaar woon ik in Nederland en werk ik, behalve als tolk, ook veel als vrijwilliger. Soms vragen mensen waarom ik dat doe. Ik krijg toch geen salaris? Voor mij is het belangrijk dat ik iets voor een ander beteken. Belangrijker nog dan geld verdienen.

Ik wil graag Ethiopische jongeren helpen bij het integreren in Nederland, ze begeleiden. Als geen ander weet ik hoe ondoorgrondelijk het systeem kan zijn voor een vreemdeling. Als je snel je weg vindt, doe je snel mee.

Als ieder mens zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we samen voor de verandering zorgen die de wereld zo nodig heeft. Dat geloof ik. Ik zie de obstakels van het leven als een test. Overwin en slaag je? Dan word je een vollediger mens. Dat is de beloning.

Dus als je me vraagt of ik mijn risicovolle werk in Ethiopië over zou doen, wetende wat ik nu weet, zeg ik ja. Ik zette me in voor iets waarin ik met hart en ziel geloof. Daarin heb ik, hoe klein ook, en ongeacht de persoonlijke gevolgen, het verschil gemaakt. En dat is het me waard geweest."
 
Zelfverzekerder door werk: lees ook Sanders verhaal

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#014 Wat werk voor Ayal betekent
door Suzanne van der Eerden
14 december 2016
1 minuut
Versie 1 - 14 december 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!