Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Je proeftijd, wat betekent dat?

#036 Arbeidsovereenkomsten: je proeftijd
door Suzanne van der Eerden
11 oktober 2016
2 minuten
Versie 1 - 11 oktober 2016

De start van een nieuwe baan is vaak een sprong in het diepe: zal het bevallen, kun je het aan, is het alles wat je wilde en meer? Voor een werkgever breekt precies dezelfde uitdagende tijd aan: heb ik de juiste keuze gemaakt, zal hij of zij me verrassen, hoe verrijkt hij of zij het team? Om samen erachter te komen of jullie inderdaad voor elkaar kunnen betekenen waar je op hoopte, is er de proeftijd: een vaak symbolische periode van meestal een maand om die bevestiging te vinden.

De proef op de som nemen

Tijdens je proeftijd, die alleen kan worden gehanteerd als je een contract voor zeven maanden of langer hebt gekregen, worden absoluut geen grootse trucs of ingrijpende veranderingen van je verwacht. Dit is gewoon de proef op de som nemen en er echt voor gaan! De meeste werkgevers leggen uit dat een proeftijd er is om zicht te krijgen op hoe je binnen het team past en wat jou werkethiek is. Kom je op tijd, doe je je best, neem je verantwoordelijkheid, dat soort dingen. Daarnaast is dit ook het moment om vast te stellen of je inhoudelijk echt aansluit op de functie. Als je door je sollicitatiegesprek heen hebt gebluft, zou je dus best een beetje zenuwachtig mogen zijn voor je proeftijd.

Ontslag (nemen) tijdens je proeftijd

Deze vrijblijvende periode heeft ook een keerzijde. Jouw werkgever heeft het recht om je per direct - dus zonder opzegtermijn - te ontslaan. Dit mag de werkgever niet doen omdat je vergeten bent koffie te halen of je veters te strikken, maar moet volgens zogenoemd ‘goed werkgeverschap’. Dit betekent dat jouw baas wel een reden moet hebben om jou al in je proefperiode te ontslaan.

Voorbeeld

Een voorbeeld van wat niet mag is de werknemer die al na één uur ontslagen was, terwijl hij geen taken had kunnen doen waarvoor hij was aangenomen. De werknemer heeft, geheel terecht, een schadevergoeding geëist bij het Hoger Gerechtshof, en deze ook gekregen.

Kom je zelf tot de conclusie dat dit niet de baan, baas, of het werk voor jou is, dan mag je natuurlijk ook zelf per direct ontslag nemen tijdens je proeftijd. Liever doe je dit netjes in overleg - je baas rekent tenslotte op jouw inzet -, maar het mag wel. Andersom kan de werkgever in principe geen schadevergoeding eisen als jij besluit tijdens de proeftijd te stoppen. Belangrijk om te onthouden is dat als je er zelf mee besluit te stoppen, je (natuurlijk) geen recht hebt op een Werkloosheidsuitkering.

Geen gehoor, lekker door!

Een proeftijd kan en mag wettelijk niet verlengd worden. Bij een tijdelijk contract van minimaal 7 maanden, is je proeftijd maximaal één maand en bij een contract voor onbepaalde tijd mag dit maximaal twee maanden zijn. Ben je ziek geweest tijdens je proeftijd, dan kan je werkgever misschien voorstellen je proeftijd met deze dagen te verlengen, maar dit is niet geldig. Na de afgesproken termijn, die is vastgelegd in je contract, is je proeftijd definitief voorbij en ga je verder aan de resterende maanden van je contract. Bij geen gehoor ga je dus gewoon lekker door!

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#036 Arbeidsovereenkomsten: je proeftijd
door Suzanne van der Eerden
11 oktober 2016
2 minuten
Versie 1 - 11 oktober 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!