Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Blunders op de werkvloer

#012 Blunders op de werkvloer
door Suzanne van der Eerden
28 september 2016
2 minuten
Versie 1 - 28 september 2016

Het is Awkward moments day. Dé perfecte dag waarop je jouw ergste (werk)blunder met de wereld mag delen, dat je de humor inziet van de situatie en er eens goed om kan lachen. Soms zijn deze uitglijders heel onschuldig, bijvoorbeeld een belangrijke mail naar de verkeerde collega sturen. Tot hele heftige missers, zoals heel dronken worden op een bedrijfsborrel en je baas versieren, met alle nare gevolgen vandien. Vind je het moeilijk om te beginnen over jouw blunder? Geen probleem, wij nemen graag, maar wel met het schaamrood op onze kaken, het voortouw! Lees en schater met ons mee...

Bloemen voor de baas

Daphne, 34 jaar: “Ik werk nu twee jaar bij dezelfde werkgever als receptioniste. Het is een leuke baan waarbij ik veel contact heb met mijn leidinggevende. Voor haar verjaardag wilde ik iets liefs doen en bracht een bosje bloemen mee. Toen ik de volgende dag op mijn werk kwam en zag dat de bloemen in de vergaderkamer stonden in plaats van op haar bureau dacht ik, hoe zit dat? Enkele dagen later had ik eindelijk de moed bij elkaar verzameld om het haar te vragen en toen zei ze dat ze super allergisch was voor de bloemen die ik haar gaf en dat ze zo’n heftige reactie op de bloemen had gehad, dat ze eerder naar huis moest. Ik heb mijn leidinggevende ziek gemaakt op haar verjaardag!”

Aambeientaartjes

Rick, 24 jaar: “Mijn eerste baan was bij een bakkerij. Iedere ochtend dat ik moest werken was ik om 4 uur aanwezig om alle broodjes en taarten te bakken. Doordat ik altijd zo vroeg moest beginnen kwam ik niet altijd toe aan het aantal uren slaap dat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren. Op een dag, toen de bakkerij om zeven uur open ging, stonden er verschillende mensen in de winkel. Een oudere dame vroeg aan mij of we die dag nog iets lekkers hadden. Met een grote lach, en net iets te hard zei ik "Natuurlijk mevrouw! We hebben lekkere aambeientaartjes!” Waarop iedereen keihard begon te lachen. Die aardbeientaartjes kon ik aan deze klanten in ieder geval niet meer kwijt.”

Dikke kus

Rachelle, 37 jaar: “Ik werk enkele jaren op de HR-afdeling van een grote organisatie. We werken met een grote groep dames van ongeveer dezelfde leeftijd. Door de jaren heen zie ik ze niet alleen als mijn collega’s, maar ook als hele goede vriendinnen. En met goede vriendinnen ben je wat amicaler dan met bijvoorbeeld je baas. Zo wilde ik graag vrije dagen opnemen en had een lange mail getikt met verschillende vragen. De laatste vraag ging over het opnemen van vrije dagen. Als afsluiter typte ik 'dikke kus!’ en voor ik het wist klikte ik op verzenden. Gelukkig kon mijn baas er wel om lachen, ik iets minder.”

De toon zetten op je eerste dag

Peter, 41 jaar: “Ruim 15 jaar geleden draaide ik een dagje mee voor een commerciële functie waarbij telefonische acquisitie een belangrijke taak was. Ik had hier toentertijd geen ervaring in, daarnaast was ik nog jong en erg zenuwachtig. Des te erger, omdat iedereen in dat kantoor 'onopvallend' aan het meeluisteren was. Na een beetje rekken en treuzelen en het doornemen van het protocol kon ik er niet meer onderuit, ik moest gaan bellen. Ik had het gesprek al ontelbaar keer afgespeeld in mijn hoofd maar toch hoorde ik mezelf ineens zeggen 'ik zou graag met uw manager spelen' in plaats van 'spreken'. Na een korte stilte waarin iedereen verschrikt op keek lag iedereen in dat kantoor helemaal dubbel van het lachen en ik hield het ook niet meer.”

Deel met ons!

Heftige blunder of niet: een misstap begaan is nooit leuk! Heb jij wel eens een heftige blunder meegemaakt of weet je nog gênante dingen die jouw collega zijn overkomen? Deel het met ons via onze Facebookpagina.

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#012 Blunders op de werkvloer
door Suzanne van der Eerden
28 september 2016
2 minuten
Versie 1 - 28 september 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!