Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Hoe haal je jouw Wft Basiscertificaat en wat kun je hiermee?

#010 Zij gingen je voor en behaalde hun Wft basis certificaat
door Suzanne van der Eerden
05 oktober 2016
2 minuten
Versie 1 - 05 oktober 2016

Ervaringsdeskundigen bij Manpower vertellen over hun opleiding en baan.

Misschien ken je het wel: je vindt een vacature voor een baan die qua werkzaamheden en bedrijfscultuur perfect bij je past. Yes! Maar je juicht te vroeg, je hebt niet de juiste competentie of kan niet alle eisen afvinken. Verder zoeken dan maar? Dat hoeft niet. Het is namelijk vaak mogelijk je te laten om- of bijscholen om wél als perfecte kandidaat uit de bus te komen. Klinkt interessant, nietwaar?

Bij Manpower helpen wij starters zoals jou bij scholing, bijvoorbeeld op het gebied van Wft: Wet financieel toezicht. Via onze Wft Academy haal je in korte tijd je Wft basiscertificaat. Dit is hét document dat nodig is om aan de slag te kunnen bij ambitieuze, jonge en energieke bedrijven zoals ING, Knab, Rabobank en Vesting Finance. Drie werknemers, die (via Manpower) hun Wft Basiscertificaat hebben behaald en inmiddels volop meedraaien bij financiële bedrijven, delen hun ervaring.

13102016 Testimonials Website - groen (201610131356305630).jpg

Wendy, medewerker servicedesk bij Knab: 

Wendy Wiersma
Opleiding: Psychologie, Universiteit Leiden
Functie: Servicedesk medewerker bij Knab

Wendy Wiersma"De uitdaging vind ik binnen de opleidingen die worden aangeboden. Daarnaast is Knab een snel groeiend bedrijf, dus worden er ook regelmatig nieuwe producten en diensten gelanceerd. Daardoor blijf je zelf ook steeds verder leren. De collega’s zijn erg leuk en er hangt een informele sfeer. Dit had ik zeker niet verwacht bij een bank, maar de eerste indruk was meteen goed.

Met mijn achtergrond in psychologie kom ik zelf helemaal niet uit de financiële dienstverlening, maar was het met name de functie die me erg aansprak. Ik dacht dat de Wft Basisopleiding heel saai en theoretisch zou zijn, maar de digitale leeromgeving maakt het ontzettend leuk."

Ja, ik wil me ook aanmelden voor de Wft Academy

Carlo, Sales consultant bij Knab:

Carlo Beks
Opleiding: Finance en Econometrie, Vrije Universiteit Amsterdam
Functie: Sales consultant bij Knab

Carlo Beks"Ik heb zelf een achtergrond in de financiële sector en wil binnenkort aan een Master beginnen. Het is een logische stap om alvast werkervaring op te doen op dat gebied en ik heb een goede omgeving gevonden om dat te doen: Bij Knab werken veel studenten en recentelijke afgestudeerden, wat zorgt voor een leuk team en een open sfeer.

Ik vind het met name leuk om met mensen (klanten) de verschillende opties te bespreken wat ze allemaal kunnen bereiken als ze geld op een juiste manier weten te beleggen.

De Wft opleiding was - waarschijnlijk dankzij mijn achtergrond - voor mij een kwestie van veel open deuren. Het is op bepaalde vlakken lastig omdat het veel gedetailleerde informatie is, maar daarnaast zijn het ook veel basisvragen. Je moet er absoluut wel even voor gaan zitten en vooral veel oefenexamens doen, daar haal je de meeste informatie uit!"

Yes! Ik wil ook aan de slag bij Knab!

Areschna, Financieel adviseur kantoren bij ING:

Areschna Raghoebarsing
Opleiding: International Business and Management
Functie: Financieel adviseur kantoren bij ING

Areschna Raghoebarsing"Al lang voor ik geboren werd werkte mijn vader bij de ING. Het is bij ons thuis een begrip en ik zit er zelf ook echt op mijn plek! Hiervoor werkte ik in de logistiek - de supply chain - en haalde daar te weinig voldoening uit. Dat stukje is in mijn huidige rol wel echt ingevuld. Het mooiste aan de ING vind ik dat je je groei zelf in de hand hebt. Ik ben ambitieus en leg de lat graag hoog. Dat kan ik hier nastreven. Mijn collega’s delen die drive, maar wel altijd met een gunfactor naar elkaar!

Al in de eerste maand bij ING ben ik aan de slag gegaan met het Wft traject. Ik merk dat het (Cum Laude!) behalen van mijn Wft Basiscertificaat mij echt meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik weet waar ik over praat als ik klanten adviseer en sta daardoor steviger in mijn schoenen. Ik vind het ook leuk om te leren! Nu heb ik twee certificaten: Wft Basis en Consumptief Krediet, maar ik ben al bezig met het Wft Schadecertificaat. Ik weet waar ik naartoe wil groeien en omdat die mogelijkheid er is, ga ik ook alles op alles zetten. Dat is ook de beste tip die ik kan geven. Weet waarvoor je het doet!"

Een baan bij de ING? Graag!

Ben jij overtuigd?

Wil jij net als onze high potentials aan de slag in de financiële sector?

Haal je Wft certificaat!

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#010 Zij gingen je voor en behaalde hun Wft basis certificaat
door Suzanne van der Eerden
05 oktober 2016
2 minuten
Versie 1 - 05 oktober 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!