Online Marketing Project Manager ManpowerGroup in Diemen - manpower.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Online Marketing Project Manager ManpowerGroup in Diemen

 • Vestiging: Hoofdkantoor
 • Regio:
  • Noord-Holland
 • Opleidingsniveau:
  • HBO
Vacature kenmerken
 • Vestiging: Hoofdkantoor
 • Regio:
  • Noord-Holland
Vacature kenmerken

Ben jij de persoon die ons helpt de websites door te ontwikkelen?

Ga eens naar manpower.nl, experis.nl, werkenbijmanpowergroup.nl, manpowergroup.nl en manpowergroupsolutions.nl. Wat vind je van onze websites? Hoe verbeteren we de candidate journey, welke optimalisatieslagen kunnen we op korte termijn maken? En heb jij ook de kennis en ervaring om deze optimalisatie door te (laten) voeren? Zorg er dan voor dat we jou uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Als dit van beide kanten bevalt en je gaat bij ons aan de slag, kun je daarna meteen zelf je visie uitwerken en implementeren. Klinkt dat niet goed?

Werkzaamheden van onze Online Marketing project manager:

Als Online Marketing project manager ga je bijdragen aan het verbeteren van de resultaten van de onze websites:

Voor de afdeling Online Marketing zijn wij op zoek naar iemand die meerdere projecten tegelijkertijd kan managen en innovatief genoeg is om processen te optimaliseren. Daarnaast draag je zorg voor de beste SEO en conversie geoptimaliseerde websites van ManpowerGroup. Je implementeert nieuwe concepten samen met contentmarketing en analytics experts. Tevens ben je verantwoordelijk voor:

 • het oplossen van bugs in samenwerking met een bureau;
 • het maken van aanpassingen (zoals: teksten, pagina’s, navigatie, links, sub-sites);
 • het signaleren van fouten (technisch en in content) en die (laten) herstellen;
 • het regelmatig testen van sites in verschillende browsers;
 • het op verzoek maken van actiesites of banners;
 • het meedenken over de beste oplossingen en advies geven over content.

Over het bedrijf

ManpowerGroup loopt voorop in het ontwikkelen en aanbieden van innovatieve arbeidsmarktoplossingen. Hiermee helpen wij onze klanten winnen in de veranderende wereld van werk. Daarbij gaat het altijd om mensen, om talent; het succes van een organisatie valt of staat met de mensen die er werken. De kern van ons werk is om de juiste mensen te vinden en hun potentieel optimaal in te zetten ten behoeve van onze klanten. De oplossingen van ManpowerGroup worden aangeboden door Manpower, Experis, ManpowerGroup Solutions en Right Management. Elk merk heeft zijn eigen focus. Onze proposities bieden een antwoord op elk HR-gerelateerd vraagstuk.

Tijdens deze ongoing trajecten zal de focus liggen op het verbeteren van de prestaties van onze websites. Denk hierbij aan het verbeteren van het conversieratio, het optimaliseren van de candidate journey, het verbeteren van organische vindbaarheid (SEO) en het verhogen van de kwaliteit van de uiteindelijk conversies.

Wat verwachten we van jou:

Voor deze functie zoeken wij een collega die naast verantwoordelijk is voor website (door)ontwikkeling en projectmanagement. Je definieert de benodigde changes in de websites en technische processen en je realiseert diverse grote en kleine projecten binnen de gestelde deadline en.

Daarnaast beschik je over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • organisatiesensitiviteit;
 • een flexibele en creatieve houding;
 • een innovatieve instelling;
 • een stressbestendige houding en het vermogen om snel te schakelen;
 • veel kennis van online marketing en sterke projectmanagement skills.

Solliciteer direct

De sollicitatie zal plaats vinden op onze werkenbijmanpowergroup.nl site.

Het Digital Marketing team van ManpowerGroup

Als digital marketing team zijn we verantwoordelijk voor alle online activiteiten van de gehele Manpowergroup. Wij zorgen er voor dat de websites goed bereikbaar en goed te vinden zijn. We werken aan continue verbetering van onze websites. Dagelijks zijn we bezig met het optimaliseren van de sollicitatie funnels van de verschillende websites, bijvoorbeeld door zaken door te meten of A/B testen te doen met behulp van tools als Visual Website Optimizer. Indien nodig laten we UX testteams onze sites en funnels testen. Wat we ook doen en beslissen, alles is gebaseerd op data. Hierdoor kunnen we goed inschatten wat wijzigingen ons gaan opleveren.

We werken ook nauw samen met het Manpower CORE, Centre of Recruitment Excellence en de recruiters van Experis. We helpen hen om alle online marketing technieken toe te passen in hun online recruitment werkzaamheden.

Momenteel wordt het Digital Marketing team ook uitgebreid met een digital sales leadgeneratie team. We gaan digitale marketing technieken zoals marketing automation inzetten om de salesactiviteiten van ManpowerGroup door te ontwikkelen. Dat betekent dat we de websites hier ook klaar voor moeten maken, een mooie uitdaging!

Hoe ziet een week eruit?

Maandag 08:45;Je komt het kantoorpand binnen gelopen vol met energie. De week gaat weer beginnen en je hebt het hele weekend gewacht tot het begin van deze week. Dit is de week van de waarheid, jouw project gaat live. Het project waar we met z’n allen voor gewerkt hebben en waarin jij de lead hebt gehad.

Maandag 09:33; Met spanning wachten we op het telefoontje van de leverancier: “de release gaat nu live”. Onze Webanalist pakt de statistieken erbij en bekijkt of alles ook volgens planning verloopt. Op een dag als vandaag werken jullie nauw samen.

Maandag 09:41; Oh, er lijkt iets niet te kloppen met de metingen!! Je test de scenario’s en belt vervolgens direct met de leverancier om te checken wat er aan de hand is. Na 5 minuten loopt alles weer zoals het hoort!

Woensdag 11:00; De Webanalist heeft de eerste analyses klaarliggen. De sollicitaties worden gemeten, de bezoekers blijven binnenstromen en de release is bijna probleemloos verlopen. De site heeft een nieuw design en is enorm verbeterd op een aantal punten. Het werk van de afgelopen paar maanden is gelukkig niet voor niets geweest. Nu is het een kwestie van monitoren en kijken naar de eerste optimalisatiemogelijkheden.

Vrijdag 15:00; De hele week is uitstekend verlopen. Er zijn geen blocking issues naar boven gekomen en de resultaten van het nieuwe design liegen er niet om:

 • Bouncerate -5%
 • Sollicitaties +20%
 • Paginaduur per sessies: -20%

Je viert feest, maar hebt natuurlijk nog een overzicht met aanpassingen die je komende tijd wilt testen en laten doorvoeren.

team - 1 - taartVrijdagmiddag 16:30; Als gewoonlijk wordt er geborreld. Dit is net als iedere vrijdag, maar deze dag is extra speciaal. Onze Directeur Sourcing, Online Marketing, Digital, Processes & ICT Dennis Denekamp komt langs. Hij zet het Online team in de spotlight omdat het project goed is verlopen. Het is allemaal gelukt binnen het budget en binnen de planning, hoe vaak gebeurt dat in de Online wereld? Het mes wordt in de grote taart gezet en met het hele online team vieren we deze overwinning onder het genot van een biertje.

Vrijdagavond 21:00; De week is voorbij en met een goed gevoel zeg je je collega’s gedag, waarmee je het feestje nog even hebt doorgezet. Volgende week weer een nieuwe week, dan moeten de volgende plannen gemaakt worden. Een groot project, want we weten dat een van onze belangrijke sites met wat optimalisatie nog meer moet kunnen bijdragen aan de resultaten van ManpowerGroup. Een prachtige uitdaging dus…

Teamleden

 • Giovanni Zebeda

  Online Marketeer
  Ik zoek een online project manager die een visie heeft over het online recruitment landschap, waarbij we kunnen sparren over de kansen en ontwikkelingen en deze kunnen doorvertalen naar nieuwe verdienmodellen en/of platforms voor de Manpower labels. Daarnaast kom je binnen in een warm bad met fijne collega’s, met aandacht voor de mens en een fijne werksfeer.

 • Danny Taams

  Communitymanager
  Waarom ik onderdeel van het team wilde worden? Dit werd veroorzaakt door een aantal belangrijke triggers: gedrevenheid, innovatie, ruimte voor eigen initiatief, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, resultaatgericht werken, meten, bijdragen aan een groter geheel , collegialiteit, en niet geheel onbelangrijk… gezelligheid! En dat is nog maar een greep uit het geheel. Spreekt dit jou ook aan? Dan weet je wat je te doen staat… ;-)

 • Joost Knuvers

  Webanalist
  Als webanalist zoek ik een leuke collega waar ik mee kan sparren over datavraagstukken. Hoe kunnen we het meten? Wat heeft het gekost? Wat levert het op? En wat moeten we in het vervolg anders doen? Dit zijn vraagstukken waar ik me veelal mee bezig hou. Data wordt steeds belangrijker, zo worden de keuzes die we maken altijd met data onderbouwd. Ik vind het belangrijk dat je in je werkzaamheden altijd een oogje open houdt voor data. Meten is weten! Als persoon zoek ik een collega die van samenwerken houdt, communicatief sterk is en op vrijdag graag aansluit bij onze borrels.

 • Peter Hut

  Online Project Manager
  Ik ben op zoek naar een aanvulling op ons team, maar vooral een aanvulling op mijn werkzaamheden. Ik heb veel ervaring in het online vakgebied maar zoek een sparringpartner om samen te werken aan het grotere plaatje. Samen zullen wij alle sites van de Manpowergroup moeten verbeten en doorontwikkelen. Jouw online visie en mijn technische kennis maken ons tot een dreamteam. Ben jij die online strateeg die past bij ons team en onze organisatie? Dan daag ik je uit (voor een potje tafelvoetbal :))!!

 • Foto wieneke 2.jpg

  Manager Digital Marketing
  Het team zoals het er nu staat, is een heel enthousiast, resultaat gedreven team, volledig dataminded, dat heel goed samenwerkt. Om alles wat we bedenken te kunnen uitvoeren, ben ik op zoek naar een professional die de kan meedenken én de handen uit de mouwen steekt om het gerealiseerd te krijgen. Je bent gedreven en pakt graag eigen verantwoordelijkheid. In relatie met onze leveranciers en in je eigen werkzaamheden. Tegelijkertijd werk je graag samen om als team goede resultaten neer te zetten. Je kijkt en denkt waar nodig ook buiten je eigen verantwoordelijkheden mee. Lijkt jou dit een mooie uitdaging en spreekt onze organisatie je aan? Solliciteer dan snel! Heb je nog vragen? Bel mij op 06-15050086.

Online Projectmanager ManpowerGroup

De sollicitatie zal plaats vinden op onze werkenbijmanpowergroup.nl site.