Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Het belang van goede referenties

#029 Het belang van goede referenties!
door Suzanne van der Eerden
22 augustus 2016
3 minuten
Versie 1 - 22 augustus 2016

Zo schrijf je een sollicitatiebrief

Een goede manier voor een eventuele nieuwe werkgever om jou te leren kennen is door je voormalige werk- of opdrachtgevers te vragen naar hoe je werkt en wat je hebt bereikt. Zo kan je nieuwe werkgever zijn of haar verwachtingen toetsen, daarnaast is het een manier om te ontdekken wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Referenties worden wel degelijk nagetrokken

Het is verkeerd om te denken dat referenties toch niet worden nagetrokken. Als een werkgever enige twijfels heeft over jouw capaciteiten of twijfelt tussen twee kandidaten, dan kunnen referenties doorslaggevend zijn. Referenties kunnen dus enorm belangrijk zijn. Maar waar moet je nu precies rekening mee houden als het om referenties gaat?

Waarom een referentie?

Referenties zijn een aanvulling op je cv. Ze geven een completer beeld van wie je bent als persoon, als collega en hoe je werkt. Een werkgever krijgt een goed beeld van hoe je in het verleden invulling hebt gegeven aan verschillende functies en wat voor toegevoegde waarde je bent voor de huidige functie. Ze komen er bijvoorbeeld meteen achter of je een teamplayer bent of dat je een leider bent in projectgroepen. Als je de waarheid hebt gesproken tijdens de eerdere gesprekken, dan zullen jouw referenties jouw verhaal bevestigen.

Vraag de referentie om toestemming

Vraag ruimschoots voor het sollicitatiegesprek plaatsvindt of je iemand als referentie mag opgeven. Vraag wanneer ze beschikbaar zijn, zodat je dit kunt aangeven tijdens je gesprek. Het is verstandig om je referenties niet op je cv te vermelden, maar op een apart blad, of door te geven tijdens het gesprek. Geef aan wat hun naam, functie en relatie tot jou is. Geef daarnaast aan wat voor vaardigheden en competenties je hebt opgedaan en welke projecten je tot een succes hebt gebracht. Breng je referentie hiervan op de hoogte, zodat zij precies weten waar ze vragen over kunnen verwachten.

Wie kun je vragen als referentie?

Vraag iemand waar je onlangs nog mee hebt samengewerkt en jou goed kent. Dit kan een oud collega, manager of klant zijn. Belangrijk hierbij is dat ze jouw skills MOETEN kunnen bevestigen en onderbouwen met voorbeelden. Is het toch al een tijdje geleden dat je met de referentie hebt samengewerkt? Zorg ervoor dat je de draad weer oppakt voor je ze vraagt als referentie. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan en zorg jij weer voor een sterk netwerk.

Ben je op zoek naar je eerste baan na bijvoorbeeld je studie en heb je nog geen referenties? Denk er dan aan om een coach van je sportteam te vragen of een oud leraar met wie je goed overweg kon of een stagebegeleider. Vraag liever geen vrienden of familie als referentie. Zij kunnen gezien worden als bevooroordeeld. Een familielid zal niet zo snel iets negatiefs zeggen over hoe je werkt, terwijl deze dit wellicht maar moeilijk kan inschatten.

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#029 Het belang van goede referenties!
door Suzanne van der Eerden
22 augustus 2016
3 minuten
Versie 1 - 22 augustus 2016

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!