Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Personal branding: jezelf op een presenteerblaadje geven

#025 Personal branding: jezelf op een presenteerblaadje geven
door Suzanne van der Eerden
30 juli 2017
3 minuten
Versie 1 - 30 juli 2017

Hoe kun je op een originele manier laten zien wie je bent en wat je kunt? Waar sta je voor? Bij Personal Branding is het idee dat je jezelf als een merk presenteert, het merk “ik”. Het doel is natuurlijk om je te onderscheiden van de massa. Maar hoe doe je dat, waar moet je precies op letten? En hoe breng je via een CV aan een potentiële werkgever over waar jij voor staat? Solliciteren is eigenlijk de ultieme manier om personal branding toe te passen. Bekijk een aantal creatieve manieren om jezelf en je werk te presenteren en laat je inspireren!

Blijf dicht bij jezelf

Laat een vis een leven lang proberen in een boom te klimmen en hij zal zijn hele leven lang denken dat ie dom is.” Doen waar je goed in bent is enorm belangrijk. Niet alleen om op een positieve manier naar jezelf te willen krijgen, maar als je doet waar je goed in bent, krijg je vanzelf energie. Ben jij als front- of backend developer op zoek naar een baan in de (creatieve) IT-wereld? Probeer dan vooral niet om jezelf te laten zien door geforceerd een middelmatige brief met CV op te maken .

Blijf tijdens het solliciteren dicht bij jezelf maar durf buiten de gebaande paden te denken. Op die manier kun je jouw kwaliteiten tonen op een manier die bij jou aansluit. Een voorbeeld is Robbert Leonardi, hij creëerde zijn interactieve, creatieve cv, waarin door middel van de juiste techniek (back end development) en creatieve grafische designs (front end development) liet zien waarom hij uitermate geschikt was voor de vacature.

Een mooi voorbeeld van personal branding creëren

Bescheidenheid siert de mens

Realiseer je dat als je een unieke, originele manier vindt om jezelf te presenteren, de inhoud van de boodschap het totaalplaatje in balans brengt. Het laatste wat je wilt is verkeerd overkomen of het idee wekken dat je aan het opscheppen bent. Bescheidenheid siert tenslotte nog altijd de mens. Zorg voor een goed evenwicht tussen dat wát je vertelt en hoe je het vertelt.

Neem bijvoorbeeld Sumukh Mehta uit India, afgestudeerd in Creatieve Marketing. Om de stage van zijn dromen te bemachtigen bij het tijdschrift GQ, maakte hij in samenwerking met een grafisch designer het tijdschrift na, maar dan met zijn eigen levensverhaal. Het tijdschrift zelf - zijn sollicitatiebrief dus - zag er gelikt, strak en bijna overdreven goed uit.De presentatie was perfect, de inhoud was open, eerlijk en puur. Het was meer dan zijn cv, hij deelde zijn leven met de lezers van zijn sollicatie. Een overtuigende manier om jezelf te presenteren is er bijna niet.

Perfect voor een creatieve vacature in marketing en communicatie

Driemaal is scheepsrecht

Een bedrijf, werkgever of recruiter op zijn wenken bedienen is een leuk idee, maar maak het jezelf niet moeilijker dan het al is. Kies bij een originele, persoonlijke branding voor een aanpak die redelijk eenvoudig te bewerken is. In een zoektocht naar een nieuwe uitdaging kun je er dan voor kiezen om jezelf algemeen, sterk neer te zetten en dit als open sollicitatie te verspreiden. Door middel van bijvoorbeeld de huisstijl van het bedrijf waar je solliciteert te gebruiken, kun je het een persoonlijke touch geven voor de uiteindelijke lezer van je sollicitatie. Lukt het de eerste en de tweede keer niet, dan is misschien de derde keer wel scheepsrecht.

 Een geweldige cv, sollicitatie of portfolio creëren hoef je niet alleen te doen vraag eens rond wie je kan helpen met je online sollicitatie

Carrièretips

Wil je graag tips en tricks over hoe je het meeste uit je loopbaan haalt? Neem het heft in eigen handen en maak werk van je carrière. 

Boost jouw carrière met onze carrièretips

Beoordeel dit artikel

Wie mag dit artikel echt niet missen? Deel het met je vrienden, familie of collega’s via:

#025 Personal branding: jezelf op een presenteerblaadje geven
door Suzanne van der Eerden
30 juli 2017
3 minuten
Versie 1 - 30 juli 2017

Anderen lezen ook deze artikelen

Zoek en vind de baan die bij je past!